Festival Lumínic: taller “El cuerpo invisible” a l’Ateneu

Dins de les activitats que organitza el Festival Lumínic, que tindrà lloc de l’11 de juny al 17 de juliol a diferents espais de Sant Cugat, a l’Ateneu albergarem a la sala d’actes l’exposició de Alumnes i Alumni de Belles Arts UB i Grisart. La col·laboració entre l’Ateneu i el Festival s’amplia aquesta tercera edició, i per primera vegada cedirem el nostre espai per acollir un dels tallers que s’ofereixen en el marc del Festival.

“Cuerpo Invisible” impartit per Ainhoa Valle, és un taller que tindrà lloc el matí del dissabte 2 de juliol al Parc de l’Arborètum i les instal·lacions de l’Ateneu Santcugatenc. Les inscripcions ja es poden fer en aquest enllaç.

TALLER “El cuerpo invisible”

“El cuerpo invisible” és un laboratori d’experimentació en el qual desenvoluparem un projecte fotogràfic inspirat en l’expressió del cos i la paraula-imatge com un nou camp de creació visual. Mitjançant una sèrie de pràctiques suggerides per l’artista, ens obrirem als sentits, explorarem el territori i girarem la mirada cap a dins per submergir-nos en la poètica de la imatge. Els nostres cossos són un univers propi ple de sensacions i idees que com a petjades modelen el cos i queden dibuixades en ell. On es dibuixen aquí els límits de cada identitat? Com donar-li un cos-imatge a tot allò que no es veu? En paraules de Wim Wenders: “Prendre fotografies és un acte en dues adreces: cap endavant, dispara la fotografia i cap endarrere registra una radiografia de la ment del fotògraf en mirar directament a través del seu ull al fons de la seva ànima”. L’objectiu serà construir un espai comú, on imaginar noves possibilitats i relacions amb aquestes petjades i traduir-les en imatges. El resultat final es concretarà en una creació col·lectiva on reflexionarem sobre les vivències sorgides en el taller. Tots els cossos són benvinguts.

BIO Ainhoa Valle

Llicenciada en Comunicació a Salamanca, fotògrafa, terapeuta Gestalt i corporal, la seva mirada se centra en la identitat i en l’autorepresentació a través del cos. Des del 2008 investiga el potencial transformador de l’art i entén la fotografia com una eina de visibilització de l’invisible, de representació i de curació de processos. Actualment viu i treballa a Barcelona on col·labora amb institucions i/o projectes educatius.

 

Lloc: Parc de l’Arborètum i Ateneu Santcugatenc

Preu: 38 €

Horari : 10h a 14h

Necessari portar : Roba còmoda/ cambra o mòbil / Quadern i bolígraf

* Inscripció a través d’aquest enllaç.

Scheduled Activitats