Set propostes conformen la programació fins al juny de Qgat Negre

El dimarts 9 d’abril a les 18 h iniciem el tercer trimestre del cicle d’activitats sobre el gènere negre Qgat Negre amb una sessió oberta del Club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca de Volpelleres, dinamitzat per Charo González, per parlar de La forastera, un western contemporani ubicat en el territori aspre d’una Espanya oblidada que ens presentarà la mateixa autora, Olga Merino.

Aquesta serà la primera de les set activitats obertes i gratuïtes que completen fins al juny la programació de Qgat Negre, que va néixer al setembre impulsat per entitats com l’Ateneu Santcugatenc, El Siglo de MeranticLee o Muere, Xarxa Social Valldoreix, Diodati se mueve i Versàtil, a la que s’han sumat d’altres com el Memorial Manuel Vázquez Montalbán, congregades amb l’objectiu de fer créixer l’interès pel gènere negre a Sant Cugat amb presentacions de llibres, xerrades, concerts, lectures… que tenen lloc a diferents espais de la ciutat.

També a l’abril, el dijous 18 a les 19 h el Siglo de Mercantic acollirà la presentació creuada de les novel·les Allò que només els hi passa als altres, d’Andreu Martín i Riu de safirs, de Marc Pastor. El dia 25 en el mateix espai serà el torn d’Assedegats de sang, una xerrada sobre Elizabeth Bathory, Drácula i Jack l’Esbudellador de la mà de tres autors que coneixen bé aquests tres monstres: Dolors Fernández, Xavier B. Fernández i Andreu Martín.
Qgat Negre aterra a l’Ateneu Santcugatenc el dijous 9 de maig a les 19 h per parlar amb Josep Saval i Rosa  Rodríguez Abella, especialistes en l’obra de Manuel Vázquez Montalbán, de com s’ha traduït i transformat en còmic Carvalho, el personatge més conegut de l’autor, en una conferència que ens parla dels vincles entre gènere negre i novel·la gràfica.

El dijous 23 de maig la llibreria el Siglo l’escriptor José Luis Muñoz explicarà, acompanyat per Lluna Vicens i Félix Núñez els viatges i les ciutats nord-americanes que han influenciat la seva literatura amb la xerrada De Califòrnia a Alaska passant per Las Vegas.

Al juny, el dijous 13 a l’Ateneu Santcugatenc els rapsodes Miquel Santaeulàlia i Lluna Vicens ens llegiran a dues veus fragments de la novel·la La Máscara del mono, un llibre escrit en format poètic per l’autora australiana Dorothy Porter. I per tancar la programació d’aquest primer curs, el 20 de juny Eduardo Braier recrearà en el piano de El Siglo de Mercantic notables composicions dels pioners del tango mentre ens explica divertides i emotives històries que van del bordell al salon.

Us convidem a participar en totes les activitats que conformen aquesta programació i descobrir amb nosaltres la magnitud i diversitat del gènere negre.

Qgat Negre Notícies
sant cugat Mapa