Cicle de conferències “Apocalíptics i Integrats. Davant la Intel·ligència Artificial”

La Fundació privada Sant Cugat, dins dels seus objectius de dinamitzar el debat ciutadà, va organitzar aquest petit cicle al voltant de la Intel·ligència Artificial per parlar sobre què és i no és la IA, quines oportunitats i riscos comporta i quina evolució s’espera de la Inteligència Artificial. Les conferències, d’entrada gratuïta, van tenir lloc els dilluns 22 i 29 d’abril i 6 de maig a les 19 h a la Casa de la Cultura. Amb la col·laboració de l’Ateneu Santcugatenc i CIVICAi. Ara us compartim els vídeos de les conferències

En la primera sessió, el dia 22 d’abril, es va fer una introducció sota el títol Què es la IA? Gènesi i camps d’actuació, oportunitats i amenaces, amb la participació de l’empresària i divulgadora de la ciència, experta en innovació i tecnologia Àurea Rodríguez i l’historiador i polític Josep Burgaya, que va estar moderat per Joan Barba, de la Fundació Sant Cugat.

La segona sessió, 29 d’abril, va versar sobre Oportunitats i riscos de la IA en l’educació i en la medicina amb la participació del mestre i professor, especialitzat en l’ús didàctic d’Internet, Ramón Barlam i Aspacs i l’enginyera en telecomunicacions, doctora en Neurociències, professora del Departament de Biomedicina de la UB Roser Sala Llonch. En aquesta ocasió va ser Joan Gaya, Fundació Sant Cugat, qui ho va moderar.

La darrera sessió, el dia 6 de maig, vam parlar de les Conseqüències sociopolítiques i governança de la IA, amb la participació de Jordi Masias i Muntada, enginyer informàtic i conseller delegat d’AGTIC Consulting membre del consell de direcció de CIVICAi i Ramon Palacio i León, Enginyer en Telecomunicacions i professor associat a la UPF, a més de membre del consell de direcció de CIVICAi. Modera Àlvar Roda, president de l’Ateneu Santcugatenc.

BIOGRAFIA DELS PONENTS:

Àurea Rodríguez

Actualment es directora de la filial Sur- Oest de l’European Institute of Innovation & Technology (EIT) Culture and Creativity, i membre del consell d’Atlas Tecnológico i de la Fundació Impulsa Talentum. Professora associada a la Universitat Rovira i Virgili, i autora entre altres de “Antes muerta que analógica” i “Antes muerta que sin IA”. És membre del consell de direcció de CIVICAi.

Josep Burgaya

Historiador i polític. Doctor en Historia Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, professor titular de la Universitat de Vic-UCC. Adscrit a la Facultat d’Empresa i Comunicació, de la qual ha estat Degà. Ha estat tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda i president d’Impevic. Ha publicat “El futur ja no és el que era. Reflexions d’urgència en temps d’incertesa” (Prosa, 2013), “El Estado de bienestar y sus detractores. A propósito de los orígenes y la encrucijada del modelo social europeo en tiempos de crisis” (Octaedro, 2013). Premi Joan Fuster d’assaig el 2013.

Ramón Barlam i Aspacs

Ès mestre i professor de Ciències Socials. Màster en comunicació interactiva i multimèdia (UAB) especialitzat en ús didàctic d’internet.

Professor consultor dels antics estudis de psicopedagogia de la UOC, i formador de formadors. Col·laborat amb diverses universitats, coordinant diversos grups de treball. Ha escrit articles i publicacions diverses sobre educació i ús dels mitjans digitals i internet per a Cuadernos de Pedagogía, Escola Catalana, Guix, Perspectiva Escolar, Aula de Innovación Educativa, etc. El departament d’educació li ha encarregat una formació sobre l’aplicació pràctica de l’IA a les aules.

Roser Sala Llonch

Enginyera en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctora en Neurociències per la Universitat de Barcelona (UB). És professora a la Unitat de Biofísica i Bioenginyeria del Departament de Biomedicina de la UB, i membre de l’Institut de Neurociències de la mateixa universitat. Col·labora amb el servei de neurologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i és investigadora al Wellcome Centre for Integrative Neuroimaging (WIN) a la Universitat d’Oxford (Regne Unit).

Jordi Masias i Muntada

Enginyer en informàtica i conseller delgat d’AGTIC Consulting, empresa especialitzada en la validesa jurídica de documents i expedientes electrònics, en identitat digital i seguretat jurídico tècnica en internet i a l’adaptació de les AAPP a les innovacions digitals. Ha estat membre del consell de BIID PRODUCTS AND SOLUTIONS,S.L., conseller de Firmaprofesional i director general de CATCert, l’agènica catalana de certificació, i de Camerfirma. És membre del consell de direcció de CIVICAi.

Ramon Palacio i Leon

Enginyer en Telecomunicacions per la UPC, té un postgrau en Direcció d’Empreses per la UPF i és professor associat a la UPF. Há desenvolupat la seva carrera professional en empreses, com ara Telefónica, Arthur Andersen, Centrisa o Landata i ha estat director corporatiu d’Alcatel a Catalunya i conseller delegat de Teytel. En el sector públic ha estat director general de Red.es al Ministeri d’Industria, i CEO del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat i síndic de greuges de Sant Cugat, és soci actiu de telecos.cat i de la SEBAP, i membre del consell de direcció de CIVICAi.

 

Scheduled Notícies Programació Cultural
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa