Cicle “No ho llencis”: Espectacle infantil “Massa tip”

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

El dissabte 15 d’octubre a les 11.30 h del matí el pati de l’Ateneu es transformarà en una gran botiga perquè nens i nenes puguin gaudir de l’espectacle “Massa tip” i aprendre com no malbaratar els aliments. Massa Tip és una proposta interactiva que reflexiona al voltant de la problemàtica del malbaratament dels aliments, tot plegat des d’una mirada “clownesca”, divertida, fresca i carregada de valors i solucions! A través de diferents personatges, localitzacions i un reguitzell de sorpreses anirem visquent diverses situacions en que, sense adonar-nos-en, acabem desaprofitant el menjar.
Al mateix temps, aprendrem solucions, “tips”, per tal de que tot aquest menjar acabi a la nostra panxa i no a la brossa!

SINOPSI

En Massa Tip és un nen que sempre té gana. Li encanten les formes, els colors, les olors i tot el que estigui relacionat amb el menjar. Però, com a tants altres nens i nenes (i també adults!) molts cops en Massa Tip menja més pels ulls que per la boca. I
és clar, demana i demana menjar i després no se’l pot acabar.

I cada cop, la brossa d’en Massa Tip (i les de moltes llars del món) s’emplena i s’emplena de menjar que enlloc d’acabar a les panxes acaba malbaratat. A més a més, els supermercats, els plàstics que generen i els anuncis ens porten a consumir desmesuradament i fan molt més difícil un consum responsable i adient del menjar. I així, cada cop a més cases, escoles i arreu del món aquest menjar, un bé tan preuat, és rebutjat, menyspreat, malgastat i llençat.

Per aquest motiu, en Massa Tip i la seva mare s’embarquen en una aventura on trobaran personatges i situacions que els ajudaran a aconseguir que el menjar empleni les panxes i no les deixalles.

LA HISTÒRIA

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i  l’Agricultura calcula que un terç dels aliments produïts anualment al món es llencen (FAO, 2011).
A la Unió Europea, cada any es descarten 88 milions de tones d’aliments, amb un cost de 143 bilions d’euros. Aquesta quantitat equival al 20% de la producció alimentària total (FUSIONS, 2012).
A Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any o, el que és el mateix, uns 35kg/persona.
La realitat que reflexen aquestes dades evidencien la necessitat de donar-hi resposta.

Massa Tip neix amb la intenció d’aportar solucions reals i senzilles a aquesta problemàtica. Arriant Produccions, a través del seu director artístic Jordi Planella, va dissenyar una proposta que ja ha trepitjat tots els centres educatius de la Garrotxa arribant a més de 3.000 infants amb un feedback molt positiu i engrescador per part d’alumnes i professors/es. Massa Tip busca arribar a quantes més llars, escoles i administracions possibles per tal d’aportar el seu granet de sorra (sempre d’una forma divertida, interactiva i educativa) per solucionar aquest gran problema que és el malbaratament alimentari.

Direcció artística: Jordi Planella
Intèrprets: Érika Llopis, Jordi Planella

Una creació d’Arriant Produccions

Scheduled Activitats