Aprendre a conviure amb emocions difícils

L’emoció, que és una reacció del cos a la ment davant una situació, té una durada de 90 segons, segons diversos estudis científics. També és interessant descobrir que, en si mateixes, són neutres, només són un indicador. El que les converteix en sentiments positius o negatius són els pensaments que apareixen entorn d’elles.

Què provoca que un moment natural d’empipament, por, tristesa, … s’allargui en el temps? La resposta és senzilla: No les atenem! La falta d’atenció en el moment en què apareixen, permet que els pensaments entorn d’elles entrin en un cicle de retroalimentació del qual la majoria de les vegades resulta molt difícil sortir. D’aquesta manera, arriben a convertir-se en una càrrega emocional o un estat d’ànim permanent.

El que ens proposa Marta Díez en aquest taller està basat en l’atenció plena. Atendre d’aquesta manera especial les emocions evita que ens segrestin, i ens permet l’espai necessari per a veure amb claredat la situació. Des d’aquí, podrem respondre al que requereixi el moment, si escau, en comptes de reaccionar.

Recursos pràctics per regular les nostres emocions i pensaments

Mindfulness: Aprendre a conviure amb emocions difícils

Dissabte de 10 a 13 h

9 de març

Preu: 26€ (sòcia/soci: 23€) 

ALTRES MONOGRÀFICS DE MINDFULNESS:

Preu per monogràfic: 26€ (sòcia/soci: 23€)

Professorat:

  • Marta Díez Geijo

Conceptes a treballar:

  • Consciència plena
  • Concentració
  • Relaxació

Marta Díez

Marta Díez Geijo

Psicòloga, màster de psicoteràpies basades en mindfulness per la Universitat de Saragossa i màster de psicoteràpies de tercera generació per la Universitat Internacional de València