Tertúlies literàries amb AGF: Jordi Llavina parla de Joan Margarit
Entrades exhaurides. L’activitat es podrà seguir també en directe al nostre canal de Youtube Ateneu Santcugatenc. Podeu descarregar els poemes que es comentaran a le sessió en aquest enllaç.
El cicle de Tertúlies Literàries, coordinat per l’Associació Gabriel Ferrater, ens reuneix el primer dimarts de mes a l’Ateneu de Sant Cugat per parlar de literatura amb diferents ponents.
El dimarts 7 de setembre a les 19 h ens retrobarem després de l’estiu per començar un trimestre molt especial. I ho farem acompanyats de l’escriptor Jordi Llavina, que ens parlarà del poeta Joan Margarit.
JORDI LLAVINA
Jordi Llavina i Murgadas (Gelida, 1968) és un escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió. Es va donar a conèixer l’any 2001 en guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile. Col·labora al diari Avui, a El Mundo a La Vanguardia i a El 3 de vuit; i condueix el programa de televisió El book insígnia. A la ràdio, va presentar el programa Fum d’estampa a la desapareguda emissora Catalunya Cultura. A la seva maduresa, és quan comença a crear obres de distints gèneres, com el poètic o el narratiu. En el terreny de la poesia, el 2006 va guanyar el Ciutat de Mallorca gràcies al recull La Corda del Gronxador; i, l’any 2007, el Premi Alfons el Magnànim de poesia en llengua catalana amb l’obra Diari d’un setembrista. Actualment col·labora al programa L’ofici de viure de Catalunya Ràdio a la secció dels Mails d’amor.
JOAN MARGARIT
Nascut a Sanaüja (Segarra, 1938-Sant Just d’Esvern 2021), Margarit era arquitecte de professió i catedràtic de Càlcul d’Estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. La seva extensa obra poètica original en català i castellà ha estat traduïda a diversos idiomes i acumula més de 20 premis i distincions. Destaquen el Premi de la Crítica Serra d’Or de Poesia, que va rebre fins en 3 ocasions (1983, 1985, 2006), el Premi Carles Riba de Poesía (1985), el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya (2008), el Premi Jaume Fuster de l’AELC (2015) i el Premio Nacional de Poesía (Ministerio de Cultura – 2008), així com altres reconeixements internacionals a Mèxic i Xile. Recentment havia estat distingit amb el Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana (Patrimonio Nacional, Universidad de Salamanca – 2019) i el Premio de Literatura en Lengua Castellana Miguel de Cervantes (Ministerio de Cultura – 2019).