Taula Rodona. Dones en temps de pandèmia

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia per acudir presencialment a www.ateneu.cat/inscripcions
L’activitat es podrà seguir en directe al nostre canal de Youtube Ateneu Santcugatenc.

 

*Si les mesures vigents s’ajornen aquesta activitat passarà a celebrar-se únicament en línia

 

Com cada any, l’Ateneu proposa una taula rodona sobre feminisme amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

El dimarts 9 a les 19 h sota el títol “Dones en temps de pandèmia”, debatrem sobre com ha quedat la situació de la dona dins el context de la COVID-19. Sabem que aquesta crisi, com totes, ha afectat doblement a les dones: des del primer confinament i la gestió del teletreball i la cura de nens i grans, a l’augment de la violència domèstica, passant pel paper de les sanitàries (les dones suposen el 74,2% de la força de treball en el sistema sanitari, la qual cosa les situa en primera línia d’exposició), i focalitzant també en les dones i emprenedores que s’han quedat sense feina i sense drets laborals a causa de la COVID, sense oblidar les dependències i la cura dels majors…

Molts temes que estem segures enriquiran aquesta Taula, que estarà composada per Amanda Bernal Pérez, antropòloga i co-coordinadora del Grup GRAIC, Grup de Recerca en Antropologia sobre els Impactes de la Covid-19. En aquests moments du a terme la seva investigació sobre el risc i la vulnerabilitat amb personal sanitari a Catalunya. També és fotògrafa i facilitadora en fotografia participativa per a persones en risc d’exclusió social i gestora cultural, actualment co-dirigint el Lumínic Festival de Sant Cugat del Vallès.

Des d’una altra òptica, comptarem amb l’empresària Monika Blasco Racero, fundadora i directora de La Original Comunication i presidenta de ADEVALLES, que és a més membre del Consell de Conselleres de l’Observatori Dona Empresa Economia i pertany a l’Associació 50a50 «lideratge Compartit», però també parlarà des del seu rol de filla i com a presidenta de l’Associació de Familiars de la Residència Sant Cugat ASFAREST i com a secretària de La Coordinadora 5+1.

Completarà la Taula Roser Fernández Taulé, que a més d’infermera des de l’any 2006, ha participat en programes de cooperació internacional a Amèrica central i Àfrica. Ha treballat en l’àmbit de la infermeria comunitària, l’àmbit maternoinfantil, quirúrgic (a Anglaterra) i oncològic. Els darrers tres anys, ha sigut coordinadora assistencial d’infermeria. És mare de dos fills i ens podrà parlar de com s’ha viscut la pandèmia des de la primera línia d’un hospital, i com compaginar l’excessiva càrrega que han viscut els i les sanitàries amb el seu rol com a mare soltera.

Presentarà i moderarà la Taula Assun Reyes, vocal de la Junta Directiva de l’Ateneu, metgessa jubilada i membre de Marea Blanca Sant Cugat.

Quatre dones amb punts de vista complementaris i amb coneixements i experiències molt diversos que convertiran sens dubte aquest debat en un espai per compartir, també amb el públic que ens acompanyi i les persones que ens segueixen des de casa, els diferents punts de vista sobre una situació que ha aprofundit encara més la desigualtat entre homes i dones.

 

Organitza: Ateneu Santcugatenc

Scheduled Activitats
Ateneu Santcugatenc Mapa