Qgat Negre: Presentació del llibre Las sombras de la ciudad, d’Àngels Gil

El dijous 13 de juny  a les 19 h l’Ateneu acull un nou acte del cicle d’activitats Qgat Negre, que té lloc a diferents espais culturals de la ciutat. En aquesta ocasió acollirem la presentació de la novel·la Las sombras de la ciudad (Ediciones B, 2023), la segona novel·la publicada d’Àngels Gil, santcugatenca des de fa 30 anys. una novel·la negra, històrica i costumista que es desenvolupa en dos temps, una part a la Barcelona preguerra civil i l’altra durant la mateixa guerra en uns moments claus per la ciutat i pels habitants de Barcelona (els bombardejos de març de 1938). Estarà acompanyada per Ana Andreu, escriptora i traductora, formada a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona i autora de la novel·la La princesa de Buchenwald; l’història oblidada de Mafalda de Saboya, que ja es troba a la seva 2ª. edició.

Entrada gratuïta fins completar aforament.

Sobre Las sombras de la ciudad

Es tracta de una novel·la amb dos trames que al final convergeixen. Una d’elles tracta la desaparició i recerca d’un representant d’artistes al Paral·lel de Barcelona segrestat sense que hi hagi gaires pistes per trobar-ho. L’altra trama s’endinsa en el segrest, la vida i els desitjos de llibertat d’unes noies portades a la força des de Polònia a les zones més fosques del Raval de Barcelona; allà on manen les bandes, la droga i la prostitució, el tràfic de blanques i l’estraperlo i on quasi sempre guanya qui té més força i menys escrúpols.

Sobre l’autora

Àngels Gil (Barcelona, 1962), formada a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelona,  va iniciar la seva etapa d’escriptora amb la publicació de La casa del Azúcar (Ediciones B), novel·la que va gaudir de força èxit arribant a la seva 4ª. edició, amb més de 14.000 exemplars venuts. El juliol de 2023 va publicar aquesta segona obra que ens presenta a l’Ateneu i actualment es troba immersa en la preparació i escriptura d’un nou projecte que serà la seva tercera novel·la.

 

Membres de Cugat Negre: 

Ateneu Santcugatenc / El Siglo / Mercantic / Lee o Muere / Diodati se mueve / Xarxa Social Valldoreix / Versàtil

Col·laboren:
Llibreria Paideia / TOT Sant Cugat / TV Sant Cugat / Cugat Mèdia

 

Scheduled ical Google outlook Programació Cultural Qgat Negre Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa