Qgat Negre: Presentació de “El final feliz”, de José Luis Muñoz

El dijous 18 de gener a les 19 h l’Ateneu acull un nou acte del cicle d’activitats Qgat Negre, que té lloc a diferents espais culturals de la ciutat. En aquesta ocasió, parlarem de la novel·la El final feliz  amb el seu autor, l’escriptor José Luis Muñoz, que estarà acompanyat de la també escriptora Lluna Vicens. Prèviament a la presentació es projectarà el documental “Los años de plomo”.

 

SOBRE EL FINAL FELIZ

Iñaki és un jove basc de Bilbao que viu amb els seus pares ja molt majors en un modest habitatge pròxim a la ria, malviu amb treballs precaris, no li va bé amb la seva noia i no veu clar el seu futur. Amb els membres de la seva quadrilla les coses comencen a torçar-se quan part d’ells ovacionen els atemptats d’ETA i ell es mostra escèptic davant el seu patriotisme i crític enfront de la barbàrie que sacseja al País Basc en els anomenats anys del plom.

Amb El final Feliz, que va guanyar el premi de novel·la Ciudad de Alcorcón, José Luiz Muñoz submergeix el lector en aquell període violent que va convulsionar la societat espanyola causant tant mal i culmina una pentalogia sobre el País Basc i ETA que conformen les seves novel·les La caraqueña del Maní, Tu corazón, Idoia, Cazadores en la nieve y El bosque sin límites

Entrada gratuïta fins completar aforament.

 

JOSÉ LUIS MUÑOZ

José Luis Muñoz, nascut el 1951 a Salamanca i radicat a la Vall d’Aran i Sant Cugat, és novel·lista, crític literari i cinematogràfic, articulista i agitador cultural des de l’associació Lee o muere que presideix. Entre els premis literaris obtinguts destaquen l’Azorín, Tigre Juan, Café Gijón, la Sonrisa Vertical, Francisco García Pavón, Ignacio Martín Aldecoa i Carmen Martín Gaite. És, juntament amb la Lluna Vicens, el comissari del festival Black Mountain Bossòst.

 

Membres de Cugat Negre: 

Ateneu Santcugatenc / El Siglo / Mercantic / Lee o Muere / Diodati se mueve / Xarxa Social Valldoreix / Versàtil

Col·laboren:
Llibreria Paideia / TOT Sant Cugat / TV Sant Cugat / Cugat Mèdia

 

Scheduled Activitats