Presentació del llibre “Sentir es vivir”, de Joan Sánchez-Fortun

El divendres 19 de gener acollirem la presentació del llibre “Sentir es vivir” de l’humanista Joan Sánchez-Fortun (Barcelona, 1940), que tracta de l’humanisme i el sentiment com a valors que donen sentit a l’existència. Ho farà en companyia de Janine Künzi Poffet, parella d’Arcadi Oliveres, que va prologar un dels anteriors llibres de Sánchez-Fortun i a qui va dedicat aquest que presentem avui a l’Ateneu Santcugatenc.

Serè, autodidacta, de pèl canut, Joan Sánchez no sent l’edat que té. Perquè no envelleix cap dels quatre llibres sobre pensament i cerca interior que ha publicat, tractats humanistes per a consolar a les masses “perdudes, que sofreixen i que tenen mala gaita”, i per a superar la dependència afectiva i el sentiment de culpabilitat.

Sobre Sentir es vivir

Els temes desenvolupats en el llibre “Sentir es vivir” tenen per objecte endinsar-nos cap al nostre “desconegut” món interior des d’una perspectiva humana, impregnada de sentiment. Inductors, al seu torn, d’aquests valors tan màgics en la relació humana, com són la humanitat i la humilitat. Si desitgem aconseguir aquest desitjat “Món Millor”, aquest comença pel coneixement de les nostres mancances evolutives i pel descobriment dels nostres límits, tots ells, causants de tant de sofriment innecessari, inútil i estèril.

Els temes exposats ens poden aportar una visió, en alguns aspectes, una miqueta diferent dels reconeguts socialment. Sentir és viure; sentir és sortir de la nostra còmoda bombolla per a impedir que la indiferència per l’aliè presideixi les nostres vides; sentir és despullar-nos de mirada “opaca” per a no cobrar consciència de les necessitats alienes; sentir no és mirar indiferent i indolentment a quant ens envolta, sinó que és veure i viure la realitat del nostre entorn per a oferir la nostra ajuda; sentir és escoltar els meus batecs, sense oblidar-me dels teus, igual que els meus, mereixen un “Món Millor”.

L’expressió del sentiment i de l’humanisme ha de ser el motor en el viure i el sentir de l’Ésser humà, valors que li donen un sentit a la seva existència, perquè “sentir” és viure en una dimensió superior.

 

Ho organitza: Unipau

Entrada gratuita fins a completar aforament.

Scheduled Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa