Presentació dels llibres “Tres pometes” i “Res no dorm”

El dijous 14 de setembre a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu acollirem la presentació de l’òpera prima de dos escriptors vinculats amb Sant Cugat de la mà dels seus autors: Xavier Potrony Insa ens parlarà de la seva primera novel·la, Res no dorm, de suspens psicològic, i Manel Soler Sagristà ens presentarà Tres pometes, un thriller policíac que explora els límits de la justícia. Ens acompanyes? Entrada gratuïta fins completar aforament.

Xavier Potrony Insa

Res no dorm és la primera novel·la editada del barcelonès Xavier Potrony, fruit dels cinc anys de formació a l’Escola d’escriptura de l’Ateneu barcelonès, amb professors distingits com són en Melcior Comes i en Ramon Erra, entre d’altres. Actualment Potrony està preparant l’edició d’un llibre de poesia que sortirà aquest mateix any, alhora que treballa en la pròxima novel·la.

Al marge de la seva trajectòria literària, la seva relació amb Sant Cugat és fruit dels set anys durant els quals va treballar a la Direcció d’Àrea de Sant Cugat de La Caixa, des d’on coordinava el personal de les 32 oficines de la zona.

Sinopsi de Res no dorm

Una adolescent desperta en estat de xoc en una avioneta accidentada. El pilot és mort i ella no recorda res; és sola en un entorn inhòspit. Mentre espera el rescat, ha de subsistir entre un passat desconegut i un futur incert. Les febrades i els somnis sacsegen el subconscient, aportant peces al trencaclosques del seu Aquí, barreja del món real i l’oníric on, meravellosa o terrible, qualsevol cosa pot no ser el que sembla. Dues presències, una més corpòria que l’altra, vetllen per ella.

Capítol rere capítol, Res no dorm ofereix trets de suspens psicològic, supervivència, natura, imaginació, música i jocs literaris que, sense dramatisme, esdevenen la trama i l’ordit del tapís.

 

Manel Soler Sagristà

Veí de Rubí, però va estar vinculat professionalment a Sant Cugat dirigint diferents oficines de l’Àrea de negoci de CaixaBanc a la ciutat. Entre 2018 i 2021 va gestionar el fons que l’Obra Social de l’entitat destinava a diferents associacions de Sant Cugat i manté relació d’amistat amb nombrosos santcugatencs.

Tres pometes va quedar finalista entre les 21 obres presentades al concurs literari de novel·la curta Lletres de Mercat, organitzat pel Mercat de Rubí i ara, finalment, s’ha editat. Soler té altres obres pendents de publicar: una segona trama protagonitzada per la mateixa inspectora i un llibre autobiogràfic (encara inacabat) que recull la seva infantesa des de 1962 fins a 1977 on, amb tocs d’humor, relata les seves experiències vitals immerses dins la societat que l’envoltava aleshores i en paral·lel a la història de l’alcalde feixista que governava el poble.

Sinopsi de Tres pometes

Primavera de 2021. Sis del matí. El mercat de Rubí es lleva un dia més per posar-se en marxa, però alguna cosa és diferent aquest divendres. Algú ha estat assassinat d’una manera gairebé ritual dins del recinte.

La inspectora Emma Sabater, del cos dels Mossos d’Esquadra, acompanyada del seu grup d’investigació i ajudada per la Laia, la seva parella, s’haurà d’encarregar d’esbrinar qui ha comès el crim i per què.

Desgraciadament, aquest assassinat només és el primer…

El mercat es convertirà en el centre d’atenció de la premsa i els adjudicataris de les parades seran protagonistes de l’acció d’aquest thriller policíac que explora els límits de la justícia.

 

Scheduled Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa