Presentació del llibre de viatges “Els vuit camins”, de Raül Grangé

El dijous 25 de novembre a les 19 h la sala d’actes de l’Ateneu acull la presentació del llibre de viatges Els vuit camins. Entre Ushuaia i Katmandú (Ed. Círculo Rojo, 2021), de Raül Grangé. La presentació anirà a càrrec de Jordi Puigneró, Vicepresident del Govern de Catalunya i Conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures.

L’entrada es gratuïta però serà necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

Es podrà seguir també en directe des del nostre canal de Youtube.

 

SOBRE EL LLIBRE

En la descoberta que implica tot viatge, el paisatge humà pot arribar a ser el que major petjada pot deixar en l’ànim del viatger. Seguint com a eix les vuits virtuts o Sammes que Buda va detallar com a necessàries per tal que els éssers humans arribin a l’absència de patiment, el llibre ens ubica i explica tot un ventall de personatges, coneguts arreu del món per l’autor, i posseïdors d’aquestes virtuts. Navegants dels canals patagònics, sherpes nepalesos, nòmades mongols, cooperants a Orient Mitjà i Àfrica, indígenes peruans i bolivians, sobrevivents dels camps de concentració nazis, entre d’altres, ens obriran una finestra a les seves històries i excepcionalitat humana, a més de situar-nos en els seus contexts polítics, socials i culturals.

 

SOBRE L’AUTOR

Raül Grangé (Barcelona 1959) Encara que nascut a ciutat, de forts vincles familiars i emocionals amb el Pirineu, en la pallaresa Vall Fosca. Com molts infants del seu temps es va iniciar a la muntanya des de l’escoltisme en una dedicació ascendent que el portaria a conèixer i fer ascensions en les grans serralades de la Terra. Sociòleg i antropòleg de formació, sempre ha sentit la curiositat i la necessitat d’estendre la mirada més enllà de les muntanyes, capbussant-se en la història, societat i paisatge humà dels molts països que ha trepitjat.

Scheduled Activitats