Presentació de “Sabó de casa” de Montse Vendrell

El dijous 23 de maig a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu acollirem la presentació de la primera novel·la de Montse Vendrell, Sabó de casa (Pagés Editors, 2023), una història basada en fets reals, però farcida de ficció, que s’ambienta inicialment a la Lleida dels anys vint i a la vida a pagès. Després, els protagonistes recorren ciutats tan allunyades com Marsella i Barcelona per retrobar-se, finalment, ben a la vora de casa. L’autora, que ha dedicat més de 10 anys a escriure aquesta novel·la, estarà acompanyada per Joan Ramon Zaballos en aquesta presentació a l’Ateneu.

Entrada gratuïta fins completar aforament.

 

Sobre Sabó de casa

Per evitar que l’enviïn a la guerra del Marroc, Joan de Marongo fuig no tan sols del seu Almenar natal, sinó de tot allò que estima. A l’exili francès haurà d’aprendre a viure sense la seva família i, sobretot, sense la Marieta, el seu gran amor.

“Es treia les sabates, s’arromangava la faldilla i posava els peus a l’aigua, tallant la fina capa d’escuma que deixaven les onades que tornaven, desfetes, de la sorra. D’esquena a Barcelona fixava la vista tan lluny com podia i s’imaginava que en algun punt d’aquell horitzó hi havia el Joan amb els peus a l’aigua del mateix mar que els separava.”

Sabó de casa és la primera novel·la de Montse Vendrell. Ha trigat deu anys en escriure-la, perquè ha fet un gran procés de recerca en tots els àmbits. L’autora excel·leix en la construcció dels personatges, en l’ambientació històrica i en la profunditat de la trama. 

“En molt poques ocasions m’he trobat amb una primera novel·la tan ben escrita i tan rodona” (Joana Soto, editora). 

Explica la relació d’amor entre dos joves, als quals la Guerra del Marroc va separar. La novel·la ressegueix les seves vides , ell, a Marsella i ella, a Almenar.

Montse Vendrell (Alguaire, 1963) ha estat mestra de primària en diferents escoles de Catalunya. Ha estat mestra de primària i professora de francès en diferents escoles i instituts de Catalunya. També ha estat professora d’espanyol a París i actualment treballa a l’EOI de Lleida. És artista multidisciplinar i s’ha especialitzat en la il·lustració i l’escultura. Sabó de casa és la seva primera novel·la, va ser el més venut a Lleida el passat Sant Jordi i ja va per la tercera edició.
Scheduled Programació Cultural Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa