Piti Español presenta el seu llibre amb una masterclass sobre guió

Després de gairebé 40 anys de no parar d’escriure esquetxos, programes de televisió, sèries, tvmovies, pel·lícules i obres de teatre i de més de 25 anys de fer classes als estudis de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, Piti Español ha decidit publicar un llibre que expliqui tot el que ha après: Com escriure diàlegs que funcionin per a cinema i televisió.

El dimecres 20 de setembre a les 19 h ens el presentarà a la sala d’actes de l’Ateneu en una Masterclass dirigida a professionals, amateurs i estudiants que vulguin aprendre les bases de l’escriptura de diàlegs o descobrir recursos, exemples i trucs narratius.

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia en aquest enllaç.

 

SOBRE EL LLIBRE

Com escriure diàlegs que funcionin per a cinema i televisió és un llibre basat en la seva experiència, tant d’escriure escenes dialogades com d’analitzar-les a les seves classes. Un llibre que vol ser una mena de manual amb reflexions teòriques i  consells pràctics, ple d’exemples trets del cinema, de la televisió i, fins i tot, d’anuncis comercials, que serveixi tant a estudiants que volen aprendre les bases de l’escriptura de diàlegs, com a professionals que potser hi descobriran recursos, exemples i trucs narratius que desconeixien.

Albert Plans (guionista de Plats Bruts i Porca Misèria): El Piti és un guionista amb una de les carreres més brillants del nostre país. Què és un bon diàleg? Llegiu aquest llibre!

Joaquim Oristrell (guionista i director): És divertit, és útil, és generós. El millor llibre d’amor que he llegit últimament -d’amor a l’ofici d’escriure, per descomptat.

Cesc Gay (guionista i director): Llegir-lo és adonar-te de tot el que encara pots aprendre per tal d’escriure millor. Una gran guia!

Isabel Coixet (guionista i directora): Un llibre sensacional i absolutament imprescindible per a tots aquells que escriuen ficció, tant professionals com aspirants.

 

SOBRE L’AUTOR

Nascut a Barcelona el 1954, és guionista de televisió i de cinema, escriptor, autor dramàtic i professor universitari.

Ha escrit programes, sèries i telefilms per a TV3, TVE, Antena 3, Canal + i Movistar i diverses pel·lícules (La vida de nadie, Otros días vendrán, The Pelayo’s, ¡Atraco! i Cerca de tu casa) guardonades a festivals espanyols i internacionals. És guionista i director del curt Càsting.

És autor d’obres de teatre (Mans Quietes), cantates i comèdies musicals i ha creat, dirigit i/o participat en espectacles de circ als Països Baixos, França, Rep. Sud-Africana i Espanya.

És professor de guió i de diàlegs a la UPF i la l’Escac.

Ha publicat novel·les (Memòria de tots tres), llibres de relats (Disculpin les molèsties) i d’altres sobre la seva vida al circ (La pista africana), sobre cinema i sobre televisió.

Viu a la Floresta-Pearson (Barcelona).

Scheduled Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa