Presentació de “Dibuixos amagats” de Maria Àngels Viladot

El dimarts 14 de maig a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu acollirem la presentació de la novel·la Dibuixos amagats (Editorial Stonberg), que l’escriptora Maria Àngels Viladot ubica als anys setanta del segle XX, una època marcada per fets històrics rellevants i per la lluita a favor del canvi social i polític. L’autora mantindrà una conversa amb Carme Arenas i la presentació comptarà amb l’acompanyament musical al piano de l’artista Glòria Corrons.

Entrada gratuïta fins completar aforament.

 

Sobre Dibuixos amagats

La història de Dibuixos amagats reflexa les reunions clandestines, manis i enfrontaments entre els «grisos» i els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, barri del Putxet, locals famosos d’aquells anys, com La Enagua, Zeleste, Bocaccio i Flash-Flash, són el teló de fons en el qual es va forjant la trama de la narració. La gran amistat entre dues noies, una catalana, i l’altra ­lla d’exiliats a Mèxic, l’assetjament que una d’elles pateix de la seva parella, les angoixes degudes a traumes viscuts que condicionen la vida, la solidaritat de grup, l’idealisme, i, sobretot, la il·lusió i la força de la joventut per superar i remuntar els contratemps i els esculls personals i socials, donen fondària a la història. Maria Àngels Viladot ens mostra actituds, emocions, sentiments, situacions, i ho fa amb un calat i una solidesa que, sens dubte, són fruit de la seva formació, amb una llarga trajectòria com a psicòleg social

 

Sobre Maria Àngels Viladot

L’escriptora Maria Àngels Viladot, graduada en Filosofi­a i Lletres (Secció Psicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctora Cum Laude en Psicologia social i comunicació intergrupal per la Universitat de Barcelona (UB), ha estat professora al Departament de Psicologia de la UAB i professora consultora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha col·laborat assíduament amb la Universitat de Califòrnia de Santa Bàrbara (EEUU) i amb la Universitat de Landau (Alemanya). Ha treballat a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ha estat directora de l’editorial Aresta (2006-2016) i ha dirigit la col·lecció Aresta Dones/Aresta Mujeres. Del 2003 al 2016 ha estat membre del comitè Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya.

També ha estat membre del Consell Social de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat més d’una vintena d’assajos en l’àmbit de la psicologia social i la comunicació, la sociolingüística i els estudis de gènere. Ha publicat més de 250 articles acadèmics i de divulgació. Quant acció, destaquen la novel·la Ocell de tempesta (2001), el poemari Univers paral·lel (2001) i els reculls de narrativa Laberint al soterrani i altres contes (2019), La fúria de Fandango i altres relats (2020) Disset esclats (2021) i Manojo de realidades (2023). Ha realitzat multiplicitat de conferències, comunicacions i ponències a congressos nacionals i internacionals. Ha rebut diversos premis per la seva obra i col·labora en diversos mitjans de comunicació.

Scheduled Programació Cultural Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa