Presentació del llibre “Pájaros de papel”, de Magdalena Albero

Entrada gratuïta. Recomanable inscripció prèvia en aquest enllaç.

Pájaros de papel (Editorial Maluma, 2022) és la quarta novel·la de l’escriptora Magdalena Albero Andrés, que ha obtingut el premi “Mujer al viento” 2022. El divendres 9 de desembre a les 19 h presentarà el llibre a la sala d’actes de l’Ateneu de Sant Cugat, acompanyada per la filòloga i periodista Antinea Ravarotto, professora d’italià a l’Ateneu.

Durant la presentació també ens parlarà dels altres llibres que té publicats, en què treballa la novel·la històrica i contemporània amb títols com Los caminos del mar (Premio Internacional de Novela Histórica Ciudad de Úbeda. Roca editorial 2014), La corte de las estrellas (Editorial Stonberg, 2018) i Más allá de los olivos (Finalista XXXV Premio Jaén de Novela.  Editorial Stonberg, 2020). També ha publicat un llibre de relats inspirats en les històries de dones anònimes d’Europa i Estats Units, Pequeñas historias de ellas (Editorial Maluma, 2017).

Historiadora i periodista de formació i professora titular a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Magdalena Albero Andrés és doctora en Comunicació i Educació per la Indiana University (USA).  També ha fet docència i recerca a diverses universitats del Canadà i dels Estats Units.

 

SINOPSI Pájaros de papel:

Estiu de 2014. Un matí, l’anciana Tomoko es posa un vestit vermell i surt de casa seva per a dirigir-se a Ginza Six, el centre comercial més luxós de Tòquio.

Héctor, un jove llicenciat en precarietat laboral, viatja a Tòquio convidat per Akiko, l’estudiant d’espanyol a Salamanca de qui està enamorat. Una vegada allí, viu uns dies d’incomprensió i sorpresa. La seva trobada amb l’àvia i la germana de Akiko, i el problema familiar en el qual es veu implicat, el portaran a conèixer les contradiccions del Japó modern. Héctor també arribarà a entreveure els temors i desitjos de les tres dones amb les quals es troba.

Una mirada complexa sobre el Japó actual que va més enllà de l’admiració per la delicadesa de les seves tradicions o la crítica al funcionament de la seva societat. Una història d’amor i desamor, de lleialtat i esperança. Un relat de descobriment i acceptació d’un mateix i d’una cultura diferent de la pròpia.

Scheduled Activitats