ACTIVITAT POSPOSADA!! Presentació del llibre de Cristina Gómez

Aquesta activitat s’ha cancel·lat per motius personals de l’escriptora. Informarem més endavant si es torna a programar.

 

El dijous 4 de maig a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu acollirem la presentació del llibre Diari de l’any de la Pandèmia per Daniel Defoe, tercera novel·la publicada per l’escriptora Cristina Gómez Esquius, resident a Sant Cugat. A través de la seu habitual i característica manera de narrar aventures històriques, Gómez escriu aquesta novel·la exclusivament com a homenatge a tot el personal sanitari (mèdics, infermeres/us, zeladors, netejadors…) que es van deixar literalment el cos i l’ànima per salvar-nos la vida durant la pandèmia; enfrontant-se a la mort cara a cara, mentre els altres estàvem còmodament tele treballant i fent rebosteria fina, sense assabentar-nos del que estaven sofrint en realitat. Com a continuació de Segrest en el temps, Cristina aprofita el moment històric de l’autor de Diari de l’any de la Pesta (i altres obres conegudes, com Robinson Crusoe), per a filar l’aventura d’aquesta novel·la, que segur no et deixarà indiferent. 

 

Sobre Diario del año de la Pandemia, por Daniel Defoe

De nou a cavall entre dos segles, Raquel, una infermera de quiròfan, es troba atrapada entre una terrorífica pandèmia que assola el segle XXI i un lloc del qual veu, horroritzada, que es tracta del Londres del segle XVIII. Encara que no està convençuda d’estar a resguard de la pandèmia del seu segle, es trobarà amb els familiars de la protagonista de Segrest en el temps, Josephine Jones, amb els quals podrà sentir-se fora de perill donades les similars circumstàncies que li va tocar viure. Coneixerà al gran escriptor Daniel Defoe, i de la seva mà, donaran vida a la tan angoixant situació en la qual ella es veu immersa. La lluita contra els últims retalls de la Inquisició espanyola i la construcció del primer hospital de dones al Londres de 1723, li faran superar a poc a poc la desgràcia viscuda en la pandèmia. I el seu llegat “Tractat sobre una pandèmia” farà que el seu nom mai sigui oblidat, igual que mai ho serà ja el nom de Daniel Defoe, escriptor de famosos llibres com Robinson Crusoe, Diari de l’any de la pesta i la seva obra escrita un any abans de la seva mort, Diari de l’any de la pandèmia, que portarà al lector a comprendre que la realitat moltes vegades supera la ficció. Ell serà qui portarà el llegat d’aquest llibre a la nostra realitat actual. Perquè com va dir Einstein, el temps és relatiu. I la mà del qual escriu un llibre, també.

 

Cristina Gómez Esquius (Barcelona 1973) és Llicenciada en Psicologia i Màster en Recursos Humans, sector en el qual ha treballat durant més de vint anys. Actualment compagina el seu treball d’Orientadora Professional – Coach amb la seva altra passió, l’escriptura. El seus dos primers llibres, no publicats, els va escriure als divuit i als vint-i-sis anys, respectivament. Els primers publicats “Segrest en el temps” i “La Bastarda, l’últim llegat dels Romanov”, van ser editats per l’Editorial Tres columnes. Aquesta és la seva tercera novel·la que publica amb una nova editorial. Les seves històries ocorren en diferents moments històrics, permetent al lector canviar d’escenari i transportar-se a altres llocs que d’una altra manera seria impossible reviure. Actualment viu entre Sant Cugat del Vallés i Sant Vicenç de Monltalt.

Scheduled Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa