Per Nadal, l’Ateneu contra el malbaratament alimentari

Des de l’Ateneu, aquest 2022 hem realitzat cuinades obertes als Mercats de Pagès, tallers de sensibilització, un espectacle infantil i flyers amb consells per aportar el nostre granet de sorra en la sensibilització de la població de Sant Cugat contra el malbaratament alimentari.

L’objectiu de les cuinades, que tindran continuïtat al 2023 als Mercats de Pagès, és donar eines i receptes per poder aprofitar al màxim els aliments de temporada i evitar el malbaratament a la cuina de cada dia.

Al Nadal farem grans dinars, però la nostra gastronomia està plena de receptes per aprofitar les sobres, que es poden transformar en canelons, croquetes, coques, sopes, truites, amanides o conserves. A la web www.ateneu.cat/nohollencis/ trobaràs un recull de receptes i recursos.

Us animem a planificar les compres i ajustar-les a les necessitats, així com a organitzar bé l’emmagatzematge al rebost i la nevera. Pensa que llençar aliments té un alt impacte econòmic, social i mediambiental. Tenim l’obligació moral de fer un bon ús, però des de l’Ecoateneu creiem que aquest esforç comença per triar bé on comprem, ja que en el procés de producció és on més es malbarata.

Per això us animem a canviar d’hàbits i apostar per una compra conscient, sense intermediaris, amb productes de temporada que respectin els ritmes de la terra i sense preocupar-vos per la forma dels aliments. A Sant Cugat tenim oportunitat de fer-ho cada dissabte al Mercat de Pagès de Mira-sol o dos dissabtes al mes a la pl. de Sant Pere. Vens?