Pelegrinatge i hospitalitat: El pas del “Camí de Santiago” per Sant Cugat

A l’Ateneu parlem del camí de Sant Jaume és un cicle de conferències que organitzen els amigs del Camí de Santiago de Sant Cugat.

El divendres 25 de novembre a l’Ateneu acollirem la conferència Pelegrinatge i hospitalitat: El pas del “Camí de Santiago” per Sant Cugat, inclosa en el cicle de conferències “Parlem del camí de Sant Jaume”, que organitza el grup motor dels Amics de Santiago de Sant Cugat. Berta Baquer, representant del grup, presentarà aquesta trobada on comptarem amb Francesc Suárez, responsable de la coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya (CCSJC), Glòria Vinyals, secretaria de dels Amcis dels pelegrins a Santiago-Barcelona i Pedro Jiménez, pelegrí santcugatenc.

Sant Cugat forma part del Camí català de Sant Jaume que surt de Barcelona i es dirigeix cap a Montserrat, enfila cap a Osca, enllaça amb el camí aragonés i segueix fins a Puente la Reina de Navarra, on conflueix amb el que coneixem com el Camí Francès. El cicle de xerrades que organitza el grup motor dels Amics del Camino de Santiago de Sant Cugat durant el curs 2022 -23 contextualitza el municipi com a indret d’hospitalitat i de pelegrinatge i aposta per donar a conèixer, preservar i promoure la reflexió i el debat entorn a fets històrics, culturals i valors relacionats amb el Camí de Sant Jaume principalment de la mà dels pelegrins que hi viuen.

A la xerrada, que tindrà lloc el 25 N Dia de l’eliminació de la violència envers les dones, es parlarà també de la iniciativa “No camines sola”, una campanya que impulsen les unitats de Coordinació contra la violència sobre la Dona a les comunitats autònomes per on passa el “Camino”

Scheduled Activitats