Òpera entre copes: Adriana Lecouvreur, de F. Ciléa

Amb Apròpera, l’associació d’òpera de Sant Cugat, continuem aprenent sobre òpera a l’Ateneu Santcugatenc amb aquest cicle de conferències que pretén conèixer aquest gènere des de més a prop mentre tastem una copa de vi del celler Albet i Noya.

El dimarts 25 de juny a les 19 h acollirem la conferència a càrrec del tenor Marc Sala sobre Adriana Lecouvreur, de F. Ciléa.

Adriana Lecouvreur és una òpera en quatre actes amb música de Francesco Cilea i llibret en italià d’Arturo Colautti, basat en l’obra teatral de Eugène Scribe i Ernest Legouvé. Va ser estrenada en el Teatre Líric de Milà, el 6 de novembre de 1902 amb la participació de Enrico Caruso.

Adriana Lecouvreur és una òpera que pot enquadrar-se dins d’un verisme de tall aristocràtic al costat de títols com Andrea Chènier i Fedora d’Umberto Giordano o ToscaManon Lescaut de Giacomo Puccini, en els quals els arguments desaforats i tremendistas que caracteritzen al moviment verista es desenvolupen en ambients elegants. El teatre dins del teatre, una altra de les característiques del verisme, es posa de manifest en aquesta òpera amb una magnífica descripció del món teatral i els seus secrets, amb números de conjunt molt en la línia de les òperes bufes napolitanes. Adriana Lecouvreur també té un toc francès per la seva gran finor melòdica, un llibret realitzat a partir d’un drama teatral d’autors francesos i perquè part de l’acció es desenvolupa en la famosa Comédie-*Française; en una aristocràtica mansió parisenca s’escenifica un ballet amb música d’estil barroc francès

Preu: 9€ (7€ per a sòcies i socis de l’Ateneu i d’Apròpera). Inclou una copa de vi del celler Albet i Noya.

Necessària inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions i presencialment a la secretaria de l’Ateneu.

Ho organitza: Ateneu Santcugatenc i Apròpera

Scheduled ical Google outlook Programació Cultural Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa