Novetats del Concurs de Pessebres 2021

Ara que ja s’acosten les dates Nadalenques, i després de l’èxit del taller de pessebres per a infants, des de l’Ateneu i l’Agrupació Pessebrista Sant Cugat volem donar a conèixer les diferents activitats i novetats relacionades amb els pessebres que proposem aquest 2021 per la ciutat.

 

La ruta de pessebres en finestra

Enguany recuperem les rutes musicals pels pessebres en finestres del centre de Sant Cugat després que les restriccions per la pandèmia de COVID-19 la limitessin l’any passat a només publicar el mapa digitalment.

Aquesta activitat estrella del Nadal es farà els dies 23 i 28 de desembre sortint a les 18h de la Plaça Barcelona. El mapa amb la ubicació dels pessebres es podrà recollir físicament a l’Ateneu a partir del 22 i en algunes de les finestres participants. També es trobaran distribuïts pel recorregut cartells amb un codi QR per totes aquelles persones que se’l vulguin descarregar al telèfon mòbil.

 

Nou pessebre al Claustre i a can Quitèria

Això ens porta a parlar d’algunes de les novetats d’enguany: En l’edició del 2020 teníem 36 pessebres en finestra i en aquesta edició l’Agrupació Pessebrista Sant Cugat l’ha volgut ampliar amb dues noves incorporacions. Per una banda, utilitzant una finestra de Can Quitèria, on històricament hi havia hagut un pessebre tradicional i, per l’altra, amb un muntatge en un espai molt emblemàtic de la ciutat com és el Claustró del Museu del Monestir que es vol convertir, cada Nadal, en punt de referència per l’Agrupació Pessebrista Sant Cugat.

Enguany l’Agrupació presentarà un gran pessebre que s’ha construït amb la col·laboració dels infants de l’Escola Santa Isabel. Aquest combinarà elements tradicionals i naturals com la molsa, el suro, soques d’olivera… amb figures de fusta realitzades pels membres de l’Agrupació i pintades pels nens i nenes.

 

Mostra de diorames

Com en passades edicions a l’Ateneu també trobarem la mostra de diorames, cedits per l’Associació de Pessebristes de Mataró, així com el muntatge al pati i l’exposició de figures que ens presentarà l’Agrupació santcugatenca del 17 de desembre al 14 de gener.

 

EL CONCURS DE PESSEBRES

Us anunciem que el dia 1 de desembre s’obren les inscripcions del Concurs de pessebres 2021. En aquesta edició hem mantingut el format fotogràfic i/o audiovisual perquè el jurant pugui visionar i valorar les propostes de les persones participants sense haver d’entrar a les seves cases mantenint la seguretat i eliminant el contacte en aquest any on encara tenim present el COVID-19.

El Concurs de Pessebres està obert a tots els veïns i veïnes del municipi de Sant Cugat, i s’hi poden presentar tot tipus de pessebres, classificats en quatre categories: popular, artístic, innovador i de col·lectiu. Es tindrà en compte l’originalitat, l’elaboració i el valor artístic. Els pessebres poden ser construïts en qualsevol material, estil, tècnica i mides. El jurat també valorarà el millor pessebre presentat per infants de Sant Cugat amb un premi especial.

Les inscripcions estaran obertes fins el dia 23 de desembre i l’entrega de premis serà el 28 de desembre a les 19h a l’Ateneu Santcugatenc. Les bases i el formulari d’inscripció es podran trobar a la pàgina sobre el Concurs de Pessebres.

El concurs té la col·laboració d’Òmnium Cultural, Pastisseries Sàbat i Vins Noè

 

Si voleu més informació o conèixer més a fons les novetats i propostes que l’Ateneu i  l’Agrupació Pessebristes de Sant Cugat ha preparat per aquest any, podeu contactar amb pessebres@ateneu.cat o bé trucant a l’Ateneu 936 745 195