Notícies
Espai on trobaràs l’actualitat de l’Ateneu
El diari digital El Cugatenc estrena aquest desembre nova secció. Consum responsable és una secció patrocinada per l’EcoAteneu, el segell de projectes de l’Ateneu que s’emmarquen en la sostenibilitat, per tal de fomentar un consum responsable i conscient des d’una perspectiva ecològica, energètica i de reducció de residus. Dins d’aquesta secció el passat dia 1 el diari […]
El nou programa de cursos i tallers de l’Ateneu ja és al carrer (i a la web), i des de dilluns 3 de desembre obrim les inscripcions. Una oferta de més de 200 cursos i tallers que t’oferim del 14 de gener al 12 d’abril. Com cada trimestre, en tenim per a tots els gustos […]
Per Anna de Pablo. IG @atacdeganna La gastronomia sempre ha estat present en les nostres vides però ara ja fa temps que viu la seva època daurada: va haver-hi un boom important fa cosa d’uns quinze anys i s’ha anat allargant fins avui. En un primer moment només es parlava de restaurants i xefs estrellats […]
El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència Masclista el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit […]
Aquest dimarts 20 de novembre toca Sessió d’escolta del Cercle d’Arts de l’Ateneu. I com pot ser que encara no coneguis aquest espai, t’ho expliquem i t’hi convidem! El Cercle d’Arts és un grup de sòcies i socis de l’Ateneu que proposen una part de la programació cultural de l’entitat, concretament l’espai homònim al grup, […]
Des de 2013 l’Ateneu recupera el concurs de pessebres que històricament havia organitzat la nostra entitat a Sant Cugat. I enguany celebrarem el 6è Concurs de Pessebres des d’aquesta recuperació. S’hi poden presentar tots els veïns i veïnes del municipi de Sant Cugat, amb tot tipus de pessebres, competint en quatre categories: tradicional, artístic, innovació i […]
Avui en dia que està tant a l’ordre del dia la cuina vegetariana i vegana, sovint coincideix aquest tipus de dieta amb alguna al·lèrgia o intolerància, més o menys marcada, al gluten. Així que a poc a poc s’han anat adaptant molts menús, per a què aquestes persones també puguin gaudir i aprendre a preparar […]