Any Pompeu Fabra 2018

L’Ateneu als premis Pompeu Fabra

El proper 23 d’octubre tindrà lloc la VII edició del lliurament dels premis Pompeu Fabra, organitzats per la Direcció General de Política Lingüística i que enguany coincideixen amb l’any Pompeu Fabra. I per a nosaltres això és important enguany ja que el Jurat ha decidit per unanimitat, amb motiu precisament de l’Any Fabra, de fer també una menció de reconeixement especial a les 214 entitats que formen part actualment el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, dins les quals es troba l’Ateneu Santcugatenc.

Presidirà l’acte la consellera de Cultura, Laura Borràs, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. El lliurament dels premis serà, com dèiem, el proper dimarts 23 d’octubre a les 18 h a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l’any 2008, la Direcció General de Política Lingüística reconeix i premia les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenta l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada. L’Ateneu, en aquest sentit, té en marxa el projecte Català per a tothom, dins del qual es troben, entre d’altres activitats, els cursos de Català inicial per a persones nouvingudes.

Els premis porten el nom de Pompeu Fabra (1868-1948), gramàtic i lexicògraf que va dedicar la seva vida a l’estudi del català i a la difusió de la correcció de la llengua, ja que la seva figura i el seu treball han estat essencials per fixar el català contemporani.

A partir de 2011, els premis es concedeixen en les sis categories següents: comunicació i noves tecnologies; àmbit socioeconòmic; projecció i difusió de la llengua catalana; trajectòria professional, científica o cívica; incorporació a la comunitat lingüística catalana i, finalment, voluntariat lingüístic. Des del passat 2013 els premis es celebren biennalment.

Notícies
Ateneu Santcugatenc Mapa