Una novel·la policíaca a moltes mans


La millor manera d’aprendre a escriure és escrivint.

Durant el procés de l’escriptura d’una novel·la a quatre mans, els autors han d’estar contínuament contrastant les seves decisions, els seus capricis, les adjectivacions, descripcions, reaccions dels personatges i punts de vista que desemboquin en una obra coherent, atractiva per al lector i amb final satisfactori.

En el curs que us presentem utilitzarem aquest mètode per a reflexionar sobre narrativa.

Escriurem una novel·la entre tots els alumnes i ho consideraríem un èxit si el resultat fos publicable i arribés a tenir uns quants lectors agraïts.

Començarem amb un primer dia de teoria en què establirem les regles del joc i uns conceptes bàsics per a la construcció de l’estructura dels capítols. Presentació de personatges, creació de conflictes, descripcions i argumentacions i, en dies successius, anirem analitzant, un per un, els escrits de cada alumne en un diàleg positiu que ens ajudi a entendre i assimilar el procés narratiu.

Si més no, tant si ens en sortim i arribem al nostre objectiu com si no, en el transcurs de les deu classes, trenta hores, haurem parlat de literatura, haurem contrastat les opinions i gustos i ens haurem divertit.


Escrivim una novel·la col·lectiva de la mà de l’escriptor Andreu Martín, mentre aprenem les tècniques del gènere negre


Dilluns de 18.30 a 21.30 h

Del 15 de gener al 18 de març

Preu: 225€ (sòcia/soci: 198€)Conceptes a treballar:

  • Conceptes bàsics
  • Estructura de capítols
  • Descripcions i argumentacions
  • Escriptura en grup


Andreu Martín i Farrero

És un clàssic de la novel·la negra espanyola des de la publicació de la mítica Pròtesi, autor inquiet que no ha deixat d’experimentar a les seves novel·les i té en el seu haver els premis més importants del gènere com el Dashiel Hammett o el Pepe Carvalho Entre els seus més d’un centenar de llibres destaquen Bellísimas personas, Los escupitajos de las cucarachas…Vais a decir que estoy loco i Cabaret Pompeya, que acaba de ser reeditada. Viu a Sant Cugat i aquest és el primer curs que ofereix a l’Ateneu.