Lletres amagades


El monogràfic Lletres amagades pretén fer visibles escriptores de l’àmbit cultural català que, des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, van deixar constància d’allò que els interessava o els preocupava però no van poder fer públiques les seves paraules o van haver d’editar les seves obres, adoptant un nom masculí.

Sabrem d’elles a través de les seves pròpies paraules, que mostren els seus fets i actuacions, els seus sentiments i emocions, els seus pensaments, fantasies, sensacions…

El monogràfic es farà en dues sessions de presentació: Una dedicada a les dones que van escriure sense poder editar i la segona a la d’escriptores que publicaren amb pseudònim, mitjançant la lectura de fragments de les seves obres i la visualització d’imatges que mostren el seu món per tal de contextualitza-les.

El curs s’adreça a persones interessades en la Literatura en general i en la descoberta de les veus menys conegudes de la literatura en català.

La persona que fa el curs proporcionarà els materials de base i un Pdf de cada sessió.


Divendres de 17 a 18.30 h 

11 i 18 de març 

Preu: 25€ (sòcia/soci: 22€) 


A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.Dones escriptores que no van poder editar les seves obres o bé ho varen haver de fer adoptant un nom masculí 


Professora:

  • Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història (UAB). Docència a ESO, Cicles formatius. Creació de Crèdits Variables i Matèries Optatives de l’ àmbit artístic. Cursos i seminaris d’Història de l’ Art a l’ Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.