Mercat de Pagès i venda de llavors
Aquest dissabte 27 de febrer, el Mercat de Pagès segueix a la nova ubicació a la Rambla del Celler de 9 a 14 hores. Vine i omple el teu cabàs de productes de temporada, ecològics i de proximitat, mantenint les distàncies de seguretat i les recomanacions per evitar el contagi de la Covid-19. A més, hi haurà un espai de venda de llavors amb les Refardes
Mitjançant el comerç de llavors i creant una forta xarxa de confiança, ens ubiquem de fons en un dels principals pilars de la sobirania alimentaria. Implicant a pagesos, aficionats a l’horta i consumidors en aquest relleu cultural i agrícola que s’ha generat durant els darrers deu mil anys.
Cal sembrar la revolta!
Us recordem les parades i productes que podeu trobar al Mercat:
- L’Hort d’en Pau: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat (porten cistella per comanda). Llegeix l’entrevista que els va fer El -Cugatenc en aquest enllaç.
- Fruits Montmany: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat.
- Olivetes: cítrics de temporada i de proximitat i olives ecològiques. Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Aubagueta agropecuaria: formatges de cabra ecològics, llet i ramat propi, de proximitat (formatge fresc, semi i curat). Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Les Refardes: llavors de proximitat, varietats recuperades (per l’hort de tardor i de primavera). No només hi ha una venda de llavors, sinó que es genera un traspàs cultural, per això us animem a quedar-vos i compartir els vostres coneixements sobre les llavors.
- Cal Sileta: xai de ramat propi, atmelles i oli d’oliva verd ecològic i de proximitat.
- El pa del Niko: pa de farines ecològiques i varietats antigues.
- Les nostres abelles: mel de Collserola, producció pròpia. Llegeix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Embotits Can Gori: artesans d’embotits curats: fuet extra, secallona, llonganissa extra, xoriç, bull blanc, bull negre, botifarra de llardons, botifarra de perol, botifarra blanca, panxeta curada, cap de llom, llom duroc, pa de fetge i llardons.
- Cassanovas cansaladers: artesans de carn i embotits ecològics (si voleu pollastre cal fer comanda).
I per últim compartim l’entrevista amb el responsable del Mercat i coordinador del projecte Ecoateneu, Marcel Cuesta. Qualsevol aclariment us podeu dirigir directament a ell a ecoateneu@ateneu.cat
Recordem pels clients:
Mantenir les distàncies de seguretat, mínim d’1,5 metres
Utilitzar mascaretes
Porta el teu carretó/cistell
No sortir a comprar si teniu símptomes
Fer les compres individualment i no anar acompanyats
Planificar la compra abans de sortir
A la font de la plaça tindreu a la vostra disposició sabó i paper per una correcta higiene de mans
Pel que fa als productors:
Utilitzaran els guants que renovaran cada cert temps per evitar la contaminació
Portaran roba específica que només utilitzen per al mercat
Hi haurà unes tanques que delimitaran una distància de seguretat amb els productors per la venda a la parada
L’espai entre parades també serà més gran del que tenim habitualment
S’han prioritzat la veda de productes frescos i de primera necessitat
A més hi haurà un responsable al mercat per tal d’assegurar-se que es compleixen les mesures de prevenció i contenció.
Salut i bona compra!