Mercats de Pagès a Sant Pere i Mira-sol
Dissabte 27 de maig de 9 a 14 h, pots fer la teva compra de producte ecològic i de proximitat tant al centre de la ciutat (al Mercat de Pagès de la plaça de Sant Pere), com davant del Casal de Mira-sol (Mercat de Mira-sol).
El Mercat de Mira-sol és setmanal i està dinamitzat per la Xarxa de Consum Solidari.
Hi trobaràs el següents productors:
- Olives Baraka. Venda d’olives ecològiques i convencionals de Vilafranca.
- Can Fonolls. Cultiven i venen fruita i verdura de confiança de Montferri, a l’Alt Camp de Tarragona.
- Mares Salvatges. Pans i dolços de Collserola.
- Can Pedret. Carns i embotits artesanals de San Quirze de Besora, a Osona. Embotit cuit, curat i cru, xai, cabrit, pollastre, conill, porc i vedella.
- Artemis Lluna. Cosmètica natural i artesanal feta a Puigpelat, Tarragona.
- Veciana Formatgeria. Formatge fresc, mató, iogurts, formatge semicurat i formatge curat de cabra de Segur de Veciana (Anoia).
- La Vall de la Casella. Fruites i verdures fresques recollides en el punt òptim de maduresa, produïts i confeccionats de manera artesanal, saludable i sostenible a Alzira.
- Can Margarida. Productors de verdura de temporada, respectant el ritme de la terra, sense cap tractament químic. Venen fruita ecològica del Maresme.
- Mas Roca Hortalisses i llegums. Produccio i venda d’hortalisses i llegums ecològiques del Maresme!
- Anthophila. Mel, productes apícoles de Rubió i sal del Pirineu.
- Ortiga de Collserola: Cooperativa agroecològica a Can Monmany, Collserola. Venta ecològica de fruita i verdura ecològica de proximitat.
El Mercat de la Plaça de Sant Pere es fa dos dissabtes al mes i hi trobareu les parades dels següents productors:
- L’Hort d’en Pau: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat (porten cistella per comanda). Llegeix l’entrevista que els va fer El -Cugatenc en aquest enllaç.
- Fruits Montmany: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat.
- Olivetes: cítrics de temporada i de proximitat i olives ecològiques. Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Aubagueta agropecuaria: formatges de cabra ecològics, llet i ramat propi, de proximitat (formatge fresc, semi i curat). Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Les Refardes: llavors de proximitat, varietats recuperades (per l’hort de tardor i de primavera). No només hi ha una venda de llavors, sinó que es genera un traspàs cultural, per això us animem a quedar-vos i compartir els vostres coneixements sobre les llavors.
- El pa del Niko: pa de farines ecològiques i varietats antigues.
- Les nostres abelles: mel de Collserola, producció pròpia. Llegeix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
- Cassanovas cansaladers: artesans de carn i embotits ecològics (si voleu pollastre cal fer comanda).
- Bosch i casals. Elaboren embotits artesans de manera limitada i controlada per la família. Els coneixements de xarcuters artesans i el saber fer de tot l’equip fan que el control sobre el producte acabat sigui exhaustiu.
I per últim compartim l’entrevista amb el responsable del Mercat i coordinador del projecte Ecoateneu, Marcel Cuesta.
Consulta el calendari dels Mercats del 2023 en aquest enllaç.
Hi col·labora: Ajuntament de Sant Cugat