Mercat de pagès

El Mercat de Pagès: productes ecològics i de proximitat

El Mercat de Pagès de l’Ateneu Santcugatenc va tornar el passat 12 de juny al seu espai natural a la plaça de Sant Pere. Des de fa uns mesos, a causa d’unes obres que impossibilitaven mantenir les distàncies de seguretat i les mesures preventives per afrontar la COVID-19, l’Ajuntament va obligar a traslladar temporalment el Mercat a la Rambla del Celler, on les parades de pagesia i producció artesana han seguit compromeses amb la venda directa de producte de proximitat i ecològic.

El dissabte 7 d’agost de 8.3 a 13 h seguim amb la ubicació del Mercat de Pagès a la plaça de Sant Pere, un espai que històricament la ciutat ha destinat a mercats.

Des de l’Ateneu agraïm molt l’esforç dels productors i les productores i paradistes, que no han fallat un sol dia als seus compromisos amb les persones que cada segon i últim dissabte de mes fan una compra responsable al Mercat de Pagès que organitza l’Ecoateneu.

 

Us deixem les entrevistes de les persones protagonistes del Mercat:

 

  • L’Hort d’en Pau: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat (porten cistella per comanda). Llegeix l’entrevista que els va fer El -Cugatenc en aquest enllaç.
  • Fruits Montmany: fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat.
  • Olivetes: cítrics de temporada i de proximitat i olives ecològiques. Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
  • Aubagueta agropecuaria: formatges de cabra ecològics, llet i ramat propi, de proximitat (formatge fresc, semi i curat). Llegueix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
  • Les Refardes: llavors de proximitat, varietats recuperades (per l’hort de tardor i de primavera). No només hi ha una venda de llavors, sinó que es genera un traspàs cultural, per això us animem a quedar-vos i compartir els vostres coneixements sobre les llavors.
  • El pa del Niko: pa de farines ecològiques i varietats antigues.
  • Les nostres abelles: mel de Collserola, producció pròpia. Llegeix l’entrevista que els va fer El Cugatenc en aquest enllaç.
  • Embotits Can Gori: artesans d’embotits curats: fuet extra, secallona, llonganissa extra, xoriç, bull blanc, bull negre, botifarra de llardons, botifarra de perol, botifarra blanca, panxeta curada, cap de llom, llom duroc, pa de fetge i llardons.
  • Cassanovas cansaladers: artesans de carn i embotits ecològics (si voleu pollastre cal fer comanda).

I per últim compartim l’entrevista amb el responsable del Mercat i coordinador del projecte Ecoateneu, Marcel Cuesta. Qualsevol aclariment us podeu dirigir directament a ell a ecoateneu@ateneu.cat

Scheduled Activitats