Literatura, Drets Humans, cures i cultura gitana a l’Ateneu

Aprofitem aquest article per presentar-vos algunes de les activitats culturals gratuïtes que tindran lloc en els propers dies a l’Ateneu. Us recordem que serà necessària inscripció prèvia des de www.ateneu.cat.

Aquest dimarts 29 de novembre a les 19 h tanquem el cicle Amen Sam sobre cultura del poble gitano amb una xerrada sobre feminisme romaní de la mà d’Esther Fernández, tècnica de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. Si vols aprofundir en el coneixement del moviment feminista gitano és la millor ocasió per fer-ho.

Dijous dia 1 gaudirem de la cita mensual amb Els Poetes de Ferrater, el cicle de tertúlies literàries que organitza l’Associació Gabriel Ferrater per parlar dels poetes que van influir en l’obra de Ferrater. En aquesta ocasió parlarem de Charles Baudelaire amb Ricard Ripoll.

El divendres 9 de desembre a les 19 h acollirem la presentació de Pájaros de papel, la quarta novel·la de l’escriptora Magdalena Albero Andrés, que ha obtingut el premi “Mujer al viento” 2022. Albero estarà acompanyada per la filòloga i periodista Antinea Ravarotto, professora d’italià a l’Ateneu, i per venir es recomana fer inscripció prèvia.

El dimarts 13 de 19 a 20.30 h iniciem una col·laboració amb La Transformadora de Collserola, que ha organitzat un taller impartit per Lídia Martínez sota el títol “Temps de cures”. Amb aquesta activitat la Comunalitat Urbana de Sant Cugat pretén aprofundir sobre el concepte de cura, entesa com el conjunt de tasques que produeixen béns i serveis que serveixen per regenerar quotidianament i generacionalment el benestar físic i emocional de les persones, i que es produeixen normalment en circuits d’intimitat i en el marc de les llars. Ens encantaria comptar amb tu!

I seguim parlant de drets amb el cinefòrum que organitza Amnistia Internacional Sant Cugat el dijous 15 amb la projecció del documental A room without a view, película guanyadora del premi  que escull Amnistia Internacional entre les pel·lícules participants a l’últim DOCS Barcelona.

Per despedir-nos abans del Nadal gaudirem d’un concert dins del cicle La Cambra de l’Ateneu amb Mandacarú el dijous 22 a les 19 h. Tres músics amb formació superior units per la passió per la música brasilenya i els ritmes llatinoamericans.