Qgat Negre, el cicle d’activitats sobre gènere negre de Sant Cugat

Sant Cugat estrena un nou cicle d’activitats enfocat al gènere negre. Durant tot aquest primer trimestre, l’Ateneu i El Siglo de Mercantic acollirem xerrades, col·loquis i lectures i presentacions de llibres amenitzades amb música per acostar aquest món als santcugatencs. Per ara s’han programat set propostes fins al desembre, que són obertes i gratuïtes, tres de les quals tindran lloc a la sala d’actes de l’Ateneu. Sota el nom de QGat Negre ens hem reunit amb altres entitats com El Siglo, Lee o Muere, Xarxa Social Valldoreix, Diodati se mueve o Versàtil que compartim l’interès per el gènere negre i volem fer créixer aquesta xarxa a la ciutat.

El director de l’Ateneu, Toni Ramon, i l’escriptor José Luis Muñoz van presentar la nova proposta cultural el passat dimarts a l’Ateneu i van destacar que la idea neix d’un grup de lectura del mateix Ateneu, coordinat per Félix Núñez. “L’objectiu és ampliar horitzons, anar més enllà de la novel·la i tractar el gènere negre en el teatre, la música, el cinema, les arts escèniques i en general”, va assenyalar Ramon, que afegia que també es convidaran experts “del món del crim  perquè vinguin a explicar quina és la realitat d’aquest àmbit, que sovint supera la ficció”.  L’escriptor Andreu Martín va compartir part de la seva col·lecció d’escenes de cinema negre durant la presentació, amb imatges de The Wire de Climent Virgo; Un detective curioso de Peeper; o El largo adiós de Robert Altman.

José Luis Muñoz va detallar la programació del cicle, que podeu trobar aquí.

Al Siglo de Mercantic tindran lloc les següents activitats:

  • Dijous 28 de setembre, 19 h. Audiovisual i col·loqui: Marilyn Monroe: viva o morta. Amb Xavier B. Fernández, Frederic Cabanas, José Luis Caballero, Lluna Vicens i José Luis Muñoz.
  • Dimarts 10 d’octubre, 19 h. Presentació del llibre Allí donde los árboles tocan el cielo, de Lluna Vicens. Amb música de Diego Alberto.
  • Dimecres 25 d’octubre, 19 h. Música i Literatura: Cugat Vintage Band & Andreu Martín. Lectures de textos de gènere negre amb jazz & soul.
  • Dijous 30 de novembre, 19 h. Presentació del llibre En el fondo de mis ojos, de Mari Carmen Sinti, acompanyada de Charo González. Amb música de Rosa Masip.

Les presentacions i activitats que tindran lloc a l’Ateneu seran les següents. Trobareu més informació fent clic a cada enllaç:

  • Dijous 5 d’octubre, 19 h. Presentació del llibre Encara maten els cavalls, d’Anna Maria Vilallonga, acompanyada de l’escriptor Andreu Martín.
  • Dijous 9 de novembre, 19 h. Presentació del llibre Cabaret Pompeya, d’Andreu Martín, acompanyat de Félix Núñez, coordinador del Club de lectura de novel·la negra de l’Ateneu.
  • Dijous 21 de desembre, 19 h. Conferència Los rincones oscuros de la mente humana, amb la criminòloga i jurista Paz Velasco de la Fuente. Presenta l’escriptora i activista literària Mari Carmen Sinti. 

 

Membres de Cugat Negre:

Ateneu Santcugatenc / El Siglo / Mercantic / Lee o Muere / Diodati se mueve / Xarxa Social Valldoreix / Versàtil

Col·laboren:
Llibreria Paideia / TOT Sant Cugat / TV Sant Cugat