L’Ateneu reuneix els professionals que han fet possible els 25 anys de Cursos i Tallers

El passat divendres, l’Ateneu Santcugatenc va organitzar l’últim acte de celebració dels 25 anys de Cursos i Tallers amb una trobada on vam convidar totes les persones que han format part del projecte durant aquests cinc lustres. Membres de les Juntes, equips tècnics, voluntaris, professorat i col·laboradors van retrobar-se al pati de l’Ateneu en un emotiu acte amb parlaments, música, un aperitiu i un fotoreclam on els assistents van deixar constància del seu pas per aquesta commemoració.

El president de l’Ateneu, Àlvar Roda, va donar la benvinguda a les autoritats que van acudir a l’acte, com la regidora de Cultura, Núria Escaramilla, i des de l’actual equip tècnic es va posar en valor la feina i implicació de tants professionals que han defensat l’entitat al llarg d’aquests anys en moments de grans dificultats i incerteses i que han possibilitat que avui en dia l’Ateneu sigui una entitat de referència per a la ciutat.

El director de l’Ateneu, Toni Ramon, va reconèixer la labor de totes les persones que ens han precedit i que van apostar per un model modern, divers i professionalitzat de l’Ateneu, però sense abandonar mai la idea d’entitat, ja que com va recordar, l’Ateneu és molt més que cursos i tallers i des de l’entitat es gestionen diversos projectes socials, culturals i ambientals. Ramon va reclamar la gestió comunitària com un aspecte a potenciar des de la ciutat, defensant que la gestió d’equipaments i serveis públics es pugui fer per part d’entitats arrelades a la ciutat. “Defensem la governança de la cultura per part de la ciutadania, per part d’entitats que com la nostra estem sobradament capacitats i compromesos per assolir reptes i èxits com els que avui celebrem.”

La responsable de Cursos i Tallers, Isabel Carreño, va fer un repàs de les activitats que s’han fet durant tot el curs per celebrar aquesta efemèride i va destacar que durant aquests 25 anys, l’Ateneu ha passat de 80 alumnes als 4.257 actuals, s’han programat més d’11.000 cursos i 560 professors han donat classe a l’Ateneu, on s’han fet més de 57.000 inscripcions. A més, va destacar que a l’Ateneu s’hi respira cultura, teixit associatiu, formació, drets socials i és un goig formar part d’aquest projecte, i que l’equip tècnic baralla cada dia perquè tot tiri endavant molts anys més.

Més de 100 persones van passar aquella tarda per l’Ateneu per recordar el passat i repensar el futur de l’entitat, sense deixar de riure, ballar i brindar.

Notícies
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa