L’Ateneu, premiat per la FAC amb la campanya “No ho llencis”

La campanya de sensibilització contra el malbaratament alimentari “No ho llencis”, promoguda per l’Ateneu Santcugatenc des del 2022, ha merescut el segon premi dins la categoria Treball en Xarxa que atorga la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). El passat dimarts 12 de desembre a la Fabra i Coats va tenir lloc la 34a Gala dels Premis Ateneus, en la qual es van lliurar 12 premis corresponents a 5 categories, a més del Premi Honorífic a la Corporació Catalana De Mitjans Audiovisuals. Aquesta edició ha comptat amb una participació de 86 candidatures d’un total de 68 entitats.

El president de l’Ateneu, Àlvar Roda i el tresorer de l’entitat, Josep Lleixà, van recollir el premi, valorat en 1.000 €, en una nit carregada d’emocions on també se celebrava el 40 aniversari de la Federació d’Ateneus de Catalunya. L’Ateneu ja va rebre l’any passat un tercer premi dins la categoria Creativitat Artística pel projecte Teatre d’intercanvi social promogut pel Club Social Espai de Lleure, i havia resultat guanyador l’any 2009, quan va obtenir el primer premi a l’Activitat sociocultural pel “Servei d’intercanvi de llibres” i un altre premi l’any 2005.

Des de la FAC ens van felicitar per fer que la nostra entitat sigui un referent de l’entorn més proper. Aquest premi valorava el treball en xarxa amb altres entitats i col·lectius, i de fet, per dur a terme aquesta campanya de sensibilització contra el malbaratament alimentari vam col·laborar amb la cooperativa La Rural de Collserola, la Transformadora de Collserola, la Xarxa de Recuperació d’Aliments, l’Escola d’Hostaleria de Sant Cugat, el restaurant de Collserola Green Leka, el col·lectiu Cuchara i la cooperativa agrícola Eixarcolant. L’objectiu és reivindicar un consum responsable i donar eines a la població per implementar en el seu dia a dia una compra i una cuina responsable, de proximitat, de temporada i d’aprofitament.

Tota la info de la campanya: www.ateneu.cat/projectes/nohollencis/