L’Ateneu Parla amb Intermón Oxfam: Banca i assegurances ètiques

Xerrada gratuïta amb aforament limitat. Recomanable inscripció prèvia per acudir presencialment en www.ateneu.cat/inscripcions

Podràs seguir- ho també en directe des del nostre canal de Youtube Ateneu Santcugatenc.

 

Sant Cugat celebra el Mes del Comerç Just amb diverses activitats durant maig i juny per tota la ciutat, coordinades per diferents entitats. El dimarts 10 de maig al es 19 h, Ateneu acollirà la xerrada d’Oxfam Intermón Sant Cugat sota el títol Fes que els teus diners pensin com tu: banca i assegurances ètiques, amb Sergi Salavert i l’associació FETS.

En aquesta sessió posarem el focus en el recorregut que han tingut les finances ètiques des del 2007, primer any que es va publicar el Baròmetre de les Finances Ètiques, fins l’actualitat. El Baròmetre és una radiografia de les finances ètiques a tot l’estat i agrupa de manera agregada les dades de totes les entitats de finances ètiques, donant una visió global de la salut del sector i el pes, cada vegada més gran, de les finances ètiques a la nostra societat.

 

Sergi Salavert Fernández

Llicenciat en Economia i vinculat al món de la cooperació internacional i el desenvolupament des de la Universitat de la mà de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS). Actualment, tresorer de l’Associació Oikocredit Catalunya, coordinador del GIT Catalunya Transversal de Fiare i soci de Coop57. Treballa a FETS – Finançament Ètic i Solidari on coordina l’Observatori de les Finances Ètiques i les eines que se’n deriven: Segell EthSI d’assegurances ètiques i el Baròmetre de les Finances Ètiques.

FETS – Finançament Ètic i Solidari

És una associació de segon nivell que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país. Des de la seva creació l’any 1999, FETS treballa per anar visualitzant que les finances ètiques van més enllà d’una idea o d’un etern projecte i que és quelcom tangible i real.

 

Organitza: Oxfam Intermón

Hi col·labora: Ateneu Santcugatenc i Ajuntament de Sant Cugat

Scheduled Activitats