L’Ateneu Parla: Guinea Equatorial: una colònia catalana a l’Àfrica?

Activitat gratuïta. Recomanable inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions
La xerrada es podrà seguir també en directe des del nostre canal de Youtube.

 

Dins del cicle de xerrades l’Ateneu Parla, el divendres 26 de novembre a les 18.30 h acollim la xerrada organitzada per l’Associació Fora de Quadre sota el títol”Guinea Equatorial: una colònia catalana a l’Àfrica?”

La Mare de Déu de Montserrat, el Floquet de Neu, Fèlix Millet, La Vigatana, els claretians, Casa Amatller, un exalcalde de Sant Cugat… Quin és el vincle de Catalunya amb el passat colonial de Guinea? Quin llegat s’allarga fins avui? Ens respon tots aquests dubtes Celeste Muñoz, historiadora de la Universitat de Barcelona.

Fora de Quadre és una entitat sense ànim de lucre que, des del 2003 treballa per la cultura de base i transformadora. Tenen projectes en marxa sobre la violència de gènere, sobre la resilència ecològica al nord de Ghana i la Barcelona colonial. Han estrenat una obra de teatre simultàniament a Guinea Equatorial i a Catalunya i estan impulsant una nova televisió comunitària per Barcelona, La Veïnal. Al 2020 van guanyar el  Premi Joan Gomis i aquest desembre estrenen a Sant Cugat Annobon, l’obra de teatre basada en la novel·la més reconeguda de l’escriptor refugiat a Valldoreix, Juan Tomás Ávila Laurel. Amb aquest motiu han organitzat un cicle de xerrades i activitats que s’inaugura el divendres 26 a l’Ateneu i que segueixen amb:

Dijous, 2 de desembre. 18h. Contes infantils bubis a la Biblioteca Marta Pessarrodona de Mira-sol (Plaça Ausiàs March, 2). –Activitat per a criatures a partir de 4 anys amb l’escriptora Remei Sipi.

Dissabte, 4 de desembre. 12hMúsica i llibertat d’expressióRestaurant Pet de llop (Av. Verge de Montserrat, 4, La Floresta). –Escoltem les músiques equatoguineanes menys conegudes amb la cantant Marga Mbande i el DJ Golfo de Guinea.

Dimecres, 10 de desembre. 20h. Obra de teatre “Annobón” al Teatre de Mira-sol (Mallorca, 42). –Annobón és una petita illa guineana enmig de l’Oceà Atlàntic on créixer l’escriptor Juan Tomás Ávila Laurel, exiliat a Valldoreix des del 2011. Aquest també és el nom de l’obra de teatre basada en la seva novel·la més coneguda, “Arde el monte de noche” (2009). Una coproducció del Festival Grec, premi Adrià Gual 2020. Entrades a: http://devel.santcugat.cat/activitat/teatre-annobon

Dimarts, 14 de desembre. 19h. “Afrodescedència: identitats i referents” a Can Temerari (Sant Esteve, 8). Conversa oberta amb l’escriptora Fumilayo Johnson Sopale i l’editora de PotoPoto Alejandra Evui Salmerón Ntutumu. Modera la periodista Beatrice Duodu

Scheduled Activitats