L’Ateneu convoca el IV Concurs de Vídeo Poemes per Sant Jordi

L’Ateneu Santcugatenc organitza per quart any consecutiu un concurs de vídeo poemes en català per celebrar la diada de Sant Jordi i el Dia de l’Associacionisme Cultural, en col·laboració amb l’Associació Gabriel Ferrater i Òmnium Cultural Sant Cugat. Fins al 10 de maig es podran enviar al concurs peces audiovisuals on hi hagi un poema en llengua catalana, propi o de qualsevol autor o autora, combinat amb imatges en moviment.

El Jurat triarà entre els participants els tres vídeo poemes finalistes, valorant que sigui una obra artística on la imatge en moviment, el so i el llenguatge verbal estiguin integrats i la paraula tingui el pes central, tot i que els poemes poden estar escrits, recitats, cantats…. Entre els tres finalistes, el públic podrà votar el seu favorit des del canal de Youtube i les xarxes socials, puntuació que serà tinguda en compte, però no determinant, en la decisió final d’un Jurat Professional que escollirà el vídeo poema guanyador d’aquesta quarta edició. Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, serà una de les persones que conformin aquest Jurat integrat per personalitats del món de l’audiovisual i la literatura.

Els tres vídeo poemes finalistes rebran un diploma i un lot de llibres i, com a novetat, seran projectats en un dels actes del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat 2023. El guanyador podrà triar un curs gratuït d’entre els més de 220 que s’ofereixen cada trimestre a l’Ateneu Santcugatenc i serà projectat dins del Festival Internacional de Vídeo poesia Nudo de Barcelona del 24 al 27 de maig del 2023.

Inscripcions obertes fins al 10 de maig

Les bases completes del concurs, el formulari d’inscripció i els vídeo poemes guanyadors de les edicions anteriors els trobareu a  la pàgina www.ateneu.cat/concurs-video-poemes/. El concurs està obert a totes les edats, tot i que els i les menors que hi participin hauran de presentar una autorització dels tutors legals i es pot participar des de qualsevol indret. Això sí, els textos han de ser en català, el que converteix aquest certamen en l’únic concurs de vídeo poesia en català.

Curs gratuït de creació de vídeo poemes

L’Ateneu oferirà en el marc d’aquesta quarta edició del Concurs, un curs gratuït de creació de vídeo poemes impartit per l’artista visual Dora Cantero, amb una extensa trajectòria en el món dels vídeo poemes. El taller, de dues hores, tindrà lloc el dissabte 15 d’abril d’11 a 13 h a l’Ateneu Santcugatenc i pretén oferir a les persones participants referents i recursos tècnics i artístics per poder crear els seus vídeo poemes. Les places són limitades i serà necessària inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions.

Des de l’organització us animen a tots i totes a explorar la vostra creativitat i a jugar amb imatges i textos per descobrir un nou llenguatge expressiu. Fins al 10 de maig podeu enviar les vostres peces des del formulari que trobareu a la pàgina del Concurs. Animeu-vos-hi!

Scheduled Notícies Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa