L’Ateneu anuncia el guanyador del IV Concurs de Vídeo Poemes

El vídeo poema Habitacions a tocar, de Rosa Maria Arrazola i Nora Jou, va ser escollit entre els 22 vídeos participants com a guanyador del IV Concurs de vídeo poemes de Sant Jordi que organitza l’Ateneu Santcugatenc. L’organització destaca un important augment de la qualitat i número de les propostes rebudes i manifesta la voluntat de donar continuïtat en anys vinents a l’únic concurs de vídeo poesia en català, que va néixer durant la pandèmia.

El 10 de maig va finalitzar el termini per participar en el IV Concurs de Vídeo Poemes amb motiu de Sant Jordi que organitza l’Ateneu Santcugatenc. En aquesta quarta edició es van rebre un total de 22 propostes de 15 creadors i creadores diferents (i dos vídeos que van quedar fora de concurs per enviar-se fora del termini). Un jurat conformat per l’Àlvar Roda, president de l’Ateneu, Rosa Dopazo, professora d’Art de l’Ateneu, Miquel Santaeulàlia, president de l’Associació Gabriel Ferrater i Laura Alegre, representant d’Òmnium Cultural Sant Cugat, van valorar els vídeos i van escollir els tres finalistes: I això del blanc i els esquimals, de Gerard Díez, Habitacions a tocar, de Rosa Maria Arrazola i Nora Jou i La nit més fosca, de Sònia Rísquez, que rebran un diploma i un lot de llibres en l’entrega de premis que tindrà lloc el dijous 8 de juny i, com a novetat, seran projectats en un dels actes del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat 2023.

D’entre els tres vídeo poemes finalistes, el públic va votar el seu favorit des del canal de Youtube, puntuació que va ser tinguda en compte, però no determinant, per a la decisió final d’un Jurat Professional, conformat per la Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, que va escollir el vídeo poema guanyador d’aquesta quarta edició.  Habitacions a tocar, de Rosa Maria Arrazola i Nora Jou, a partir d’un poema de Rosa Maria Arrazola, serà projectat dins la IV Mostra de Videopoesía V2 versos&visuals del Nudo Festival que tindrà lloc el dissabte 27 de maig del 2023 al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.

El jurat també va decidir fer tres mencions especials als vídeo poemes Cantata a la plaça Sant Felip Neri, de Gladys Mendía, a partir d’un poema de Susanna González Turigas, geMMinades [Aigua], amb poemes i veu de Raquel Casas i Lídia Gázquez i Videodiorames, d’Adolf Priante, a partir de poemes de diferents autors i autores.

Durant l’acte d’entrega de premis es projectaran els vídeopoemes més votats i es farà entrega dels premis a les persones finalistes. Les guanyadores podran triar el curs trimestral que prefereixin d’entre els més de 220 que ofereix l’Ateneu Santcugatenc. Us hi esperem!