Manga (Museu del Còmic)

Des de que es va originar a la dècada dels 50 del segle XX el còmic japonès o “Manga” ha conquistat i enamorat milions de lectors, tant per la seva narrativa fluïda, com per la intensitat emocional dels seus personatges i les històries que explica.

En aquest curs explicarem i analitzarem els autors que van generar que el manga tingués l’èxit a nivell mundial que té avui en dia: Des de autors inicials com Osamu Tezuka, fins als més moderns com Akira Toriyama o Eiichiro Oda.

Les classes combinaran apunts teòrics sobre els gèneres i temàtiques del manga, la indústria del còmic al Japó i les rutines de treball dels seus dibuixants, amb la posada en pràctica de la narrativa, i estil manga: Treballarem expressions, efectes especials, disseny d’escenaris i de personatges, etc.

Es mostrarà també com un producte pot acabar diversificant-se en altres productes derivats, com sèrie d’animació, videojocs, etc.

ATENCIÓ!

Les inscripcions als cursos i taller d’Infants i Joves s’han de fer a nom de la persona que farà el curs, tot i que sigui menor d’edat.

De 8 a 12 anys

Dijous de 17.30 a 19 h

Del 29 de setembre al 22 de desembre

Preu: 138€ (sòcia/soci: 121€)

Prof: M. Rosa Manzano

 

A partir de 13 anys

Divendres de 18 a 20.30 h

Del 30 de setembre al 16 de desembre

Preu: 198€ (sòcia/soci: 174€)

Prof: Javier Hernández

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

Professorat:

  • Javier Hernández
  • M. Rosa Manzano

Conceptes a treballar:

  • Autors i món editorial
  • Tècniques
  • Treballem expresions

M. Rosa Manzano

Neix a Sabadell al 1987 i després de finalitzar el grau d’Estudis d’Àsia Oriental a la UAB, cursa simultàniament Art gràfic a l’Escola Joso i el Grau superior d’Animació, disseny de videojocs i entorns virtuals. Al setembre de 2021 publica el manga “Un año después de mi muerte” a la revista Kame Kame Manga.

Javier Hernández

Barcelona (1979)

Cursa el títol de Grau superior en Disseny a l’Escola d’Arts aplicades i Disseny Llotja. És dibuixant de còmic i il·lustrador, amb diverses obres publicades tant a França i Bèlgica, com a Espanya. Amb Blechkoller va ser el guanyador del Prix VSD 2012 i finalista al Premi a Millor autor revelaciódel 2013 al Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2014 i finalista al Prix Tour d’Ivoire 2020, per The Killmasters.

Actualment és professor d’il·lustració a l’escola Joso.