Còmic (Museu del Còmic)

En aquest taller, realitzarem diversos jocs pràctics de dibuix, amb la intenció d’aprendre el llenguatge del còmic, l’ús dels seus recursos i la realització de les nostres pròpies historietes.

Les activitats estan pensades des d’una perspectiva lúdica, apta per a joves de qualsevol nivell.

En aquesta primera part, veurem com desenvolupar els nostres personatges i historietes a través de la imaginació, aprendrem diversos trucs per millorar les nostres idees i el nivell de dibuix.

Parlarem del còmic d’humor, del manga o els superherois, i aprendrem com dibuixar en diversos estils i amb diverses tècniques.

Conceptes a desenvolupar:

Treballarem la composició d’una pàgina en vinyetes, la creació dels nostres personatges i la figura humana, així com el llenguatge usat en el medi (bafarades, onomatopeies, etc.), així com diverses tècniques de dibuix i color molt curioses per realitzar les nostres obres.

També desenvoluparem diverses pautes i mètodes de dibuix per millorar la nostra imaginació i les nostres nocions de dibuix.

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

De 8 a 12 anys

Dilluns de 17.30 a 19 h

Del 27 de setembre al 20 de desembre

Preu: 110€ (sòcia/soci: 97€)

Prof: Javier Hernández

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Professors:

  • Ricardo Hermida, Víctor Jiménez i Javier Hernández

Ricardo Hermida

Ricardo Hermida Gil, àlies Sr. Plástiko, és un dibuixant gadità establert a Barcelona.

Va realitzar els seus estudis a l’Escola Joso i des de 2008, compagina la tasca de dibuixant en premsa i revistes com El Jueves, Amaníaco, Cuadernos de Pedagogía, Malavida, etc… amb els seus encàrrecs d’il·lustració i l’ensenyament, a través de diverses formacions sobre còmic, il·lustració i pintura.

Víctor Giménez

Format a l’Escola Joso de Barcelona entre el 2001 i el 2005. Al 2008 publica el primer còmic com a autor complert, L’Entremaliat (Niño Malo en castellà), de la mà dEdiciones Glenat, amb qui també publica al 2010La Historia de los Mundiales de Fútbol”.

Compagina la publicació d’històries curtes a llibres i revistes amb la il·lustració per encàrrecDes de fa dos anys també compagina la seva feina d’il·lustrador amb classes a escoles especialitzades en dibuix i còmic, com la citada Escola Joso de Barcelona. 

Javier Hernández

Barcelona (1979)

Cursa el títol de Grau superior en Disseny a l’Escola d’Arts aplicades i Disseny Llotja. És dibuixant de còmic i il·lustrador, amb diverses obres publicades tant a França i Bèlgica, com a Espanya. Amb Blechkoller va ser el guanyador del Prix VSD 2012 i finalista al Premi a Millor autor revelaciódel 2013 al Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2014 i finalista al Prix Tour d’Ivoire 2020, per The Killmasters.

Actualment és professor d’il·lustració a l’escola Joso.