Filosofia i salut


“Buit és l’argument d’un filòsof que no permet guarir cap patiment humà” (Epicur)

Cada dia és més necessari vincular la filosofia amb la vida diària, tornar a aproximar-la al nostre viure quotidià. L’estil de vida que hem creat facilita la perpetuació d’estats d’ansietat i preocupació constant.

La filosofia no ha de ser merament un exercici intel·lectual; ens ha d’ajudar a viure millor en el nostre dia a dia. I és que, des dels seus inicis, la filosofia va estar profundament vinculada a la salut. L’estudi d’aquesta tradició oblidada, i de la vinculació de la filosofia amb la vida pràctica de cada dia, en la direcció d’una vida més saludable, és l’objectiu d’aquest curs.

Fonaments de la salut: Què entenem per salut? Què crea salut?
Coneix-te i coneixeràs l’Univers: la mirada filosòfica com a recerca de salut
Recursos de salut (1): la gestió dels pensaments
Recursos de salut (2): la gestió de les emocions
Recursos de salut (3): l’atenció al cos
Recursos de salut (4): ansietat i depressió des de la pràctica filosòfica
Recursos de salut (5): l’escolta activa
Sessió final: Què tinc que no faig servir? Recursos de salut al nostre abast


Dijous de 19 a 21 h 

Del 10 de febrer al 7 d’abril 

Preu: 121€ (sòcia/soci: 106€)    A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.“Buit és l‘argument d’un filòsof que no permet guarir un patiment humà (Epicur) 


Professorat:

  • Xavi López

Xavi López

Xavi López García. Professor de filosofia a la UAB, filòsof, creador de l’escola i espai de vida Filosofia Viva. Practicant i docent de la filosofia com a forma de vida, escriptor i divulgador.