La filosofia com a forma de vida (III)


La filosofia ha de ser un exercici clar, accessible a tothom, exposat en un llenguatge quotidià, i que doni accés a les persones a la part més autèntica i profunda d’elles mateixes, així com del món que les envolta.  

Aquest curs està concebut per a facilitar l’accés a la filosofia a totes aquelles persones que hi tinguin un interès viu. A través d’un viatge pels  diferents corrents i escoles de la filosofia antiga veurem com la filosofia va ser, i és, una pràctica i un estil de vida que ens pot encaminar a esdevenir més conscients, més lliures, més empàtics i més atents al que ens passa i al que passa en el món.  

 La filosofia com a forma de vida (III)

Què ens aporta la filosofia a la vida quotidiana?

Continuació del curs “La filosofia com a forma de vida (I i II)”

Una introducció a la filosofia entesa com una via d’accés a l’autoconeixement i a la vida filosòfica. En aquesta tercera part, aprofundirem en alguns temes tractats a classe, focalitzant-nos especialment en:
-Filosofia, mitologia, ciència i inconscient
-Aprofundiment en la saviesa emocional estoica
-Sessió de tancament i integració


Dilluns de 19 a 21 h 

Del 17 al 31 de gener 

Preu: 47€ (sòcia/soci: 41€) 


A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.Professorat:

  • Xavi López

Contingut del curs:

Continuació del curs “La filosofia com a forma de vida (I i II)  

Filosofia, mitologia, ciència i inconscient 

-Aprofundiment en la saviesa emocional estoica 

-Sessió de tancament i integració


Xavi López

Xavi López García. Professor de filosofia a la UAB, filòsof, creador de l’escola i espai de vida Filosofia Viva. Practicant i docent de la filosofia com a forma de vida, escriptor i divulgador.