Grups de lectura a L’Ateneu

L’Ateneu és una capsa que guarda moltes coses. Una d’elles és el projecte de foment de la lectura, dins el qual ens trobem amb els grups de lectura de l’Ateneu. N’hi ha cinc. Comencem pel primer.

El grup de lectura de narrativa en català i castellà està coordinat per Susanna Camps, la professora també dels tallers d’escriptura de la casa. En aquest grup s’acostumen a llegir llibres grans noms de la història de la literatura. Galdós, Rusiñol, Zweig Balzac… Vaja, allò que en diuen ‘els clàssics’. I es troben un cop al mes, concretament el tercer dijous de mes al vespre.

El quart dijous de mes al vespre, en canvi, es troben els del grup de lectura de novel·la negra. En Fèlix Núñez descobreix autors d’arreu del món que dominen el gènere, i la veritat…ens encanta descobrir-los, perquè el grup està ben sol·licitat!

I pels pol·líglotes, també tenim grups de lectura en anglès i francès. El d’anglès, el Book club, ben bé no funciona com els altres… ja que per començar es troben cada setmana. És més aviat una manera d’aprendre anglès tot llegint. Els de francès, que n’hi ha dos, sí que són ben bé un grup de lectura, un de nivell avançat i un de nivell inicial, per aquells que encara comencen a llegir i parlar en francès.

I tu, a quin t’hi apuntes?