El grup de fotografia participativa del Club Social de l’Espai de Lleure, a Gràcia

El dimarts 19 d’octubre, els coordinadors del Club Social de l’Espai de Lleure de l’Ateneu, Marcel i Magda, juntament amb el grup de fotografia participativa de l’Ateneu, conformat per Joaquín, José Luís, Jofre, Pedro i Célia, i Amanda Bernal com facilitadora del grup, van ser convidats a la V Jornada Parlem Obertament, organitzada per l‘Associació Cuida la Vida a la plaça de la Virreina, al cor del barri de Gràcia de Barcelona.

El motiu era parlar de la seva experiència durant els tallers de fotografia participativa i mostrar part de l’exposició fotogràfica que vam inaugurar al juny d’aquest 2021 a la sala d’actes de l’Ateneu sota el títol “Llum sobre la foscor. Descobrint universos“.

Les persones participants van estar molt contentes de la invitació i la càlida rebuda de tot l’equip que organitzava aquestes Jornades, que es van plantejar com una oportunitat de reflexionar i obrir horitzons sobre com l’art, la torbada amb l’altre i la bellesa són generadores de processos de transformació que obren diversos camins per a la salut i la plenitud de la persona. Amb um micròfon obert, un sofà i una plaça oberta a visions, reflexions, experiències, idees, sentirs i pensaments sobre salut mental, l’equip de l’Espai de Lleure de l’Ateneu va poder compartir les seves vivències i escoltar un munt de projectes interessants en l’àmbit de la salut mental, com L’Altre Festival, Toni Talarn, Dansant Sense Etiquetes o el grup de l’ECID.

Els participants del taller de fotografia participativa van expressar les seves ganes de seguir construint, lluitant i vivint amb felicitat. I al bell mig de Gràcia, compartint-ho amb companyes i veïnes, va ser una preciosa ocasió per fer-ho.

Aprofitem l’ocasió per avançar que l’exposició viatjarà de desembre 2021 a gener 2022 a l’Ateneu el Poblet. Aviat us aproparem més informació. Us hi esperem! ♥️

Fotografies: Alba Alvarez de Associació Cuida la Vida i Amanda Bernal, professora de l’Ateneu