Exposició amb motiu del 10è aniversari de la recuperació del Concurs de Pessebres de l’Ateneu

El Nadal del 2013, gràcies a la insistència de l’estimat Manel Sánchez, vam recuperar el tradicional Concurs de Pessebres a domicili que l’Ateneu va organitzar durant les dècades dels anys 80 i 90 del segle passat. Amb la recuperació vam fer un pas més amb la intenció de difondre i documentar els pessebres que els veïns i veïnes del poble ens oferien a les seves portalades i finestres. Una ruta que de manera espontània ja realitzaven moltes persones però que ara, amb l’edició del mapa i els recorreguts musicals, l’hem fet una mica més una tradició local.

Per celebrar aquesta efemèride li hem demanat al fotògraf Artur Ribera que faci una selecció personal de les fotografies que ell ha realitzat durant 7 d’aquests 10 anys, tant del concurs com dels pessebres a les finestres. Les fotografies ocuparan els vestíbuls i l’Espai de Trobada de l’Ateneu fins al 16 de gener.

L’exposició consta d’un total de 24 fotografies, on el criteri de selecció de l’autor ha sigut aquest: la fotografia, com a obra artística i no com a mera reproducció, mostrant-nos els pessebres des d’una mirada diferent, on en ressaltés l’ambientació, estructura, distribució dels elements, detalls i il·luminació, ficant-nos dins d’una singular escena que captés l’essència de la dedicació i la màgia d’aquestes obres.

Esperem que gaudiu molt d’aquesta exposició i aprofitem a donar les gràcies als veïns i veïnes de la nostra ciutat que amb mans d’artista i molta creativitat ens permeten gaudir d’aquests petits grans espectacles que són els pessebres. Sigui també l’exposició un record pel Manel Sánchez.

 

Artur Ribera Llivi

Va néixer l’agost del 1983 a Barcelona, fotògraf de vocació i de professió (també guia de muntanya).

Durant la meitat de la seva vida la càmera ha estat una eina que li ha obert portes i experiències, una altra manera de mirar la vida. Va treballar 8 anys com a fotoperiodista al mitjà de comunicació local TOT Sant Cugat.

En el seu temps lliure li agrada practicar escalada, alpinisme, córrer i recórrer rutes a peu, amb bicicleta i també amb moto. És una persona extravertida que l’hi agrada la introspecció, fer camí i conèixer món, així que el 2018 va deixar enrere una rutina diària per viure nòmada durant un any, rodant amb bicicleta per Sud-amèrica (Ushuaia-Colòmbia).

Actualment, treballa com a fotògraf freelance especialitzat en diversos camps.

 

 

Scheduled Notícies Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa