Entrevista a Isabel Carreño, responsable de Cursos i Tallers de l’Ateneu

Volem celebrar els 25 anys de Cursos i Tallers de l’Ateneu presentant-vos a les persones que fan possible que aquest programa sigui una realitat. Avui entrevistem a Isabel Carreño Estruch, que treballa des del 2008 a l’Ateneu i fa 13 anys que és la responsable de la completa i variada programació de cursos i tallers de la casa.

 

¿Quants cursos s’ofereixen cada trimestre i qui conforma el professorat?

Actualment el programa de cursos i tallers compta amb més de 65 professors especialitzats en cada matèria que hi col·laboren cada trimestre, amb perfils diversos per cobrir tot el ventall de disciplines que s’ofereixen.

 

L’evolució dels cursos ha estat constant i actualment es programen entre 200 i 220 cursos trimestrals. Els formats són diversos, la majoria són cursos setmanals que s’ofereixen durant tot el trimestre, però també programem cursos puntuals i monogràfics de poques sessions. Tot per tenir diferents opcions i modalitats que es puguin adaptar a les diferents disponibilitats i interessos.

 

¿Com decideixes quins cursos formen part de cada programació?

Cada trimestre s’ofereixen algunes novetats, es recullen propostes dels mateixos professors i dels alumnes i usuaris de l’Ateneu i també es reben moltes propostes de cursos nous. Tot això es valora per incloure-ho a la programació en el moment que es veu que hi pot encaixar.

La participació als cursos ha anat augmentant any rere any, hem arribat a una xifra rècord de 4257 alumnes el darrer curs, ens agrada continuar creixent i satisfer tota la demanda tot i que comencem a tenir problemes de disponibilitat d’espai.

 

Coordinar aquesta quantitat de cursos ja és moltíssima feina, però sabem que ets responsable d’altres projectes de l’Ateneu…

A banda de la programació trimestral de Cursos i tallers, també coordino altres projectes com el de Català per a tothom, amb cursos i activitats per al foment de l’ús del català i l’acollida de nouvinguts, i els Tallers de reforç escolar per a alumnes d’ensenyament secundari obligatori.

 

Si vols fer una proposta o contactar amb Isabel, pots escriure un correu a formacio@ateneu.cat