Claudia Salamonesco exposa “Entre-silencis de color”

L’artista franco-argentina Claudia Salamonesco, resident a Valldoreix, exposa la seva sèrie de pintures que es mouen entre l’abstracció i la figuració, creades amb tècnica mixta sota el títol “Entre-silencis de color”, a la sala d’actes de l’Ateneu Santcugatenc del 15 de març al 15 d’abril. La inauguració tindrà lloc el divendres 15 a les 18 h i està oberta a tota la ciutadania.

El dijous 4 d’abril a les 19 h, Salamonesco ens presentarà una de les seves altres facetes artístiques, oferint-nos un recital de guitarra clàssica amb entrada gratuïta.

 

Sobre l’exposició

La pintura de la Claudia és un vaivé incessant entre abstracció i figuració. Aquesta doble actitud plàstica respon a una mateixa preocupació espiritual. Partint de la idea que el món tal com el percebem amb les seves formes ben definides, les seves matèries i atributs diversos, no és sinó una il·lusió dels nostres sentits (Maia), la seva obra somia amb mons paral·lels, superposats, juxtaposats en els quals podríem estar immersos sense saber-ho. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria, la seva obra es va anar declinant en sèries que anomena “opus”, realçant el vincle que uneix la seva visió plàstica a una altra de les seves passions, la música. En les obres presentades aquí, «Entre-silences de couleur», opus 11, hi ha reminiscències de la gran sèrie de «puzles» (opus 2 i 3), en la qual la multiplicitat possible de realitats diverses i coexistents està suggerida per la fragmentació de l’espai al mode d’un trencaclosques. Aquí també l’espai està fragmentat encara que ja no es tracta de peces d’un trencaclosques sinó de ritmes en els quals forma i fons, figura i contorn es confonen i es disgreguen, en alguns casos el subjecte és a penes suggerit, en uns altres, es redueix al seu esquema geomètric o bé, està estilitzat. Sobre la base d’un joc de matèries i textures, els quadres d’aquesta sèrie es declinen en matisos de blancs, negres i grisos. Pels intersticis, s’infiltren a vegades notes acolorides que fan fallida el silenci dominant de color. D’aquí, el títol d’aquesta sèrie, Entre-silencis de color.

Sobre Claudia Salamonesco

Claudia Salamonesco (Buenos Aires, 1958) és una escriptora, traductora, pintora i concertista de guitarra de nacionalitat franco-argentina. Viu entre París i Valldoreix des de finals del 2004. Va rebre diversos premis literaris en Argentina, entre els quals, una menció de la Societat Argentina d’Escriptors pel seu recull de relats «Como en todos los tiempos» (1979). Va escriure quatre altres reculls de relats i sis novel·les, de les quals una ha sigut publicada recentment per Libros Indie («Mientras los demàs viven»). Com artista plàstica, va presentar la seva obra en nombroses manifestacions col·lectives franceses i internacionals (Polònia, Suiza, Bèlgica, Anglaterra, USA, etc.) i va organitzar esdeveniments culturals com la Fète Internationale des expressions Contemporaines à Verneuil sur Seine. Diversos centres culturals, museus i institucions com l’UNESCO i també galeries en París, Ginebra i diferents ciutats franceses li van consagrar exposicions personals. En dues ocasions, l’UNESCO va triar un quadre seu per a les seves Nadales (2003 i 2014). Participa regularment a les exposicions col·lectives de Firart i va ser membre del grup 7xset que va realitzar diverses instal·lacions en Barcelona (Casa Elizalde, Centre Civic Urgell, Centre Civic Pere Pruna) i en Sant Cugat (Casa de la Cultura, galeria Pou d’art). Va fer exposicions personals en Barcelona (Espai Per.fort.Art, Galeria Arnau i Espace Tuset, entre altres), Sant Cugat (Galeria Pour d’art, El Mesón, Deutsche Bank, EMD de Valldoreix), Gavà (Fundación Hervas Amézcua), El Vendrell (Sala Portal del Pardo), Cerdanyola i Tarragona.

 

HORARIS DE VISITA (pot patir modificacions, consultar abans amb secretaria)

DILLUNS: De 12 a 14 h

DIMARTS: D’11.15 a 14 h i de 16.15 a 18.30 h

DIMECRES: De 13 a 14 h i de 16.15 a 17.30 ( a partir del 10 d’abril només al matí)

DIJOUS: De 12.45 a 18 h

DIVENDRES:  De 12 a 14 i de 16.15 a 21 h

DISSABTES: De 10 a 14 h (excepte el 16 de març)

Scheduled Programació Cultural Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa