Entrega de premis del II Concurs de Vídeo Poemes de Sant Jordi

El dijous 3 de juny la sala d’actes de l’Ateneu de Sant Cugat es va transformar en una sala de projeccions per veure els vídeo poemes seleccionats al II Concurs de Vídeo Poemes de Sant Jordi que organitza l’Ateneu, en col·laboració amb l’Associació Gabriel Ferrater i Òmnium Cultural Sant Cugat.

Vam tenir la gran sort de comptar amb la presència de totes les persones finalistes -o en algún cas algun representant-, que van recollir el seu premi de la mà del president de l’Ateneu, Àlvar Roda, i del representant de l’Associació Gabriel Ferrater, Miquel Santaeulàlia, tots dos membres del jurat.

Frances Aguirre va rebre una de les mencions especials pel seu vídeo poema “Què hi faig aquí” en companyia de part de la seva família. Rosamaria Bruguera també va recollir el seu diploma per la menció especial per la versió del poema “El meu amor sense casa” de María Mercè Marçal, que va realitzar amb Mayu Hirate i Carles Torres, residents a París.

I finalment de les tres finalistes vam comptar amb la presència de la santcugatenca Vera López, que va recollir el seu diploma, un llot de llibres i una ampolla de cava per l’adaptació del poema “Ja mai més no podré dormir“, de Salvador Espriu, que va realitzar amb ajuda dels seus veins.

L’altra finalista, la xilena Gladys Mendia de Gajardo, no va poder acudir, però en el seu lloc es va desplaçar desde Mataró a recollir el premi el pare de Jessica Pujol Duran, autora i veu del poema “Ninó“, i resident a Londres.

El mar ja no brama“, de la vigatana Noemí Morral, va resultar el vídeo més votat pel públic d’entre els tres vídeos triats pel jurat, i va acudir acompanyada de Montse Morral, que posa música al vídeo i d’altres amics a recollir el premi, un curs gratuït a l’Ateneu.

El concurs en la seva segona edició va comptar amb un total de 17 participacions d’arreu de tot el territori català, i esperem que continui creixent en participacions, qualitat i abast de cara a les properes edicions.