Cicle de Salut Mental. Entorns saludables: parlem de Salut Mental Comunitària

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

 

El dijous 6 d’octubre a les 19 h acollim el primer acte del Cicle de Salut Mental que organitza l’Espai de Lleure de l’Ateneu Santcugatenc i ho farem amb la xerrada i debat obert Entorns saludables: parlem de salut mental comunitària amb Tina UreñaEs tracta de la segona edició d’aquest cicle d’activitats que pretèn ajudar al a ciutadania de Sant Cugat a entendre i debatre sobre Salut Mental sense tabús.

En aquesta xerrrada parlarem dels darrers canvis socials i com impacten en la Salut Mental de la població, de les bases de la Salut Mental Comunitària i del seu potencial terapèutic. També tractarem la importància de lluitar contra l’estigma dels Trastorns Mentals i de la participació social de les persones que pateixen un Trastorn Mental i les seves famílies.

 

Trajectòria de Tina Ureña Hidalgo

Treballadora Social. Cap d’Àrea de Rehabilitació – Direcció Participació Comunitària. CPB-SSM

Tina Ureña va estudiar a l’ EUTS-ICESB (1982) i cursar el Diploma en Gestió Clínica de Serveis de Salut Mental. EADA – Business School de  Barcelona (2006). Treballa al Centre Psicoteràpia de Barcelona (CPB-SSM) des del 1983 primer a l’Hospital de Dia CPB i posteriorment al CSMA DE assumint la coordinació de l’equip PSI de l’Eixample. Al 2007 va passar a responsabilitzar-se de l’Àrea de Rehabilitació (SRC’s, Club Social, SSALL) i al 2020 es va incorporar al Consell de Direcció.

Ha estat vocal de la Junta de Govern del Col·legi Especial de Treball Social de Catalunya CODTS (1986-1989). Professora de l’EUTS de l’ICESB / F. Pere Tarrés URL (1985-2006), professora i Cap d’Estudis del Màster de Rehabilitació Psicosocial de la UAB (2005-2017). També ha estat Supervisora d’Equips de Serveis Socials de l’Ajuntament de BCN, Equips de Salut Mental i Equips psicosocials (1999-2018) i Patrona de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (2003-2017).

Actualment, representa al CODTS al Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut i a la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona.

Scheduled ical Google outlook Espai de Lleure Activitats