VI edició del Cicle de cinema documental “El món a la fresca”

El pati de l’Ateneu Santcugatenc acull els dimecres 5, 12 i 19 de juliol a les 21:30 h la sexta edició del cicle de cinema documental a la fresca entorn a la cooperació, la pau i els drets humans.

Enguany el cicle tindrà com a lema “Els drets humans a la pantalla”.  Una oportunitat de visionar pel·lícules documentals sobre drets humans i comptar amb la veu de les entitats de la Xarxa Solidària de Sant Cugat que ens les presentaran. Una cita estiuenca ineludible per repensar el present, transformar realitats, canviar models i ampliar nous horitzons.

L’entrada és gratuïta però serà necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

 

 5 juliol: “GESTO: La història de la ciutadania que es va enfrontar a la violència”.

Un traç de la memòria de la ciutadania que es va manifestar en contra de la violència a Euskal Herria, a través de la història de Gesto por la Paz. Un viatge per la memòria del pacifisme basc que durant 28 anys va treballar per la pau i en contra de la violència.

Presenta: Xuban Intxausti, director.

 

12 juliol: “MAMA CONGO. Dones al cor de l’Àfrica“,

Reportatge que aborda la lluita per la igualtat que milers de dones estan protagonitzant a la República Democràtica del Congo, un dels països del món on és més difícil ser dona. Ara, les dones han alçat la veu i reivindiquen acabar amb un model social que no les té en compte.

Presenta: Sylvie Luzala, defensora dels Drets Humans a RD Congo i Associació Catalana per la Pau.

 

19 juliol: “FREIGHTENED. El preu real del transport marítim”.

Una audaç investigació que revela la mecànica i els perills del transport marítim. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial. No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci continuen sent en gran manera desconegudes per a molts, malgrat pagar-ne els costos ocults que se’n deriven.

Presenta: Amnistia Internacional

 

Organitza: Xarxa Solidària i Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Col·labora: Ateneu Santcugatenc

Scheduled Notícies