Xerrada col·loqui amb Eixarcolant #Femquepassincoses

Podràs seguir la xerrada en directe des de casa en el nostre canal de Youtube.

El dimarts 9 de gener a les 19 h acollirem a l’Ateneu una xerrada col·loqui del Col·lectiu Eixarcolant sobre per què cal recuperar les plantes oblidades.

Amb les intervencions de Paula Llaurador (Dinamitzadora local agroecològica i cultural – prescriptora de la campanya), Marc Talavera (President d’Eixarcolant), Albert Castells (tècnic de l’entitat), i amb la participació de diferents companyes del node Vallès Occidental.

Aquest acte està inclos dins la campanya #Femquepassincoses, una crida a l’acció per fer crèixer la comunitat d’Eixarcolant fins a les 2.000 sòcies, i arribar així a totes aquelles persones interessades en les plantes oblidades i compromeses en la construcció de sistemes alimentaris més justos i sostenibles.

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu la recuperació dels usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just, que dignifiqui la pagesia, fomenti el desenvolupament rural sostenible, i generalitzi el consum de productes de proximitat, temporada i qualitat.
Realitzen projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica.

Cal recuperar un patrimoni que potser pot semblar només cosa del passat però que tanmateix és imprescindible per transformar el futur. Cal en definitiva generar el marc per tal de fer possible que la producció, distribució i consum d’aquestes espècies sigui possible i posi de relleu que un altre model agroalimentari és tan possible com imprescindible.

Scheduled Ecoateneu Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa