Dissabte 25, un Mercat de pagès molt especial

Aquest dissabte 25, als paradistes que cada quinzena omplen la plaça de Sant Pere per apropar a Sant Cugat una opció de compra ecològica, sostenible i de proximitat, se sumen un espai de venda de llavors i un taller gratuït de cuina per tancar el cercle de la producció i consum responsable, un dels objectius de l’Ecoateneu. Tot això com sempre, respectant distàncies de seguretat i garantint l’ús de mascareta i de gel desinfectant per part dels paradistes.

Les Refardes és una cooperativa on no només venen llavors, sinó que amb la seva parada generen un traspàs cultural i de coneixements. Mitjançant el comerç de llavors i creant una forta xarxa, ens ubiquem en un dels principals pilars de la sobirania alimentaria, implicant a pagesos, aficionats a l’horta i consumidors en aquest relleu cultural i agrícola.

I amb els fruits d’aquestes llavors a partir de les 11 del matí cuinarem amb ingredients de temporada però amb l’explicació històrica del plat i els ingredients en el taller impartit per Rosa Montoriol de Cuina Hisòrica. Pots consultar o descarregar les receptes que cuinarem aquest dissabte en el següent enllaç.

Es tracta de diverses receptes fredes dels antics romans i medievals. A partir d’aquestes bases, al taller s’explica la introducció dels productes provinents d’Amèrica, com el tomàquet i el pebrot. I com això va donar pas a plats tan característics com el romesco, la samfaina…

 

A més, des de l’Ateneu us recordem que hem obert les inscripcions per als cursos de Pilates, Ioga, Ioga salut, Exercici Terapèutic i Manipulador d’aliments que online i presencials al setembre. No et quedis sense plaça!